Partizan ubjedljiv protiv Olimpijakosa

Crno-bijeli slavili u 30. kolu Evrolige

24.03.2023. 21:52
  • Podijeli:
Partizan Olimpijakos_Evroliga-641e0611b3953.webp Foto: Evroliga

Košarkaši Partizana savladali su večeras grčki Olimpijakos rezultatom 90:75, u okviru 30. kola Evrolige.

Crno-bijeli su iskoristili poraze Valensije i Žalgirisa (glavnih kandidata da se nađu u Top 8) i tako dodatno osigurali svoje mjesto među elitom.

Trenutno su na 17 pobjeda i 13 poraza, koliko ima i Makabi. Prva iznad crte je Baskonija sa po 15 pobjeda i poraza, a prvi ispod je Žalgiris sa istim takvim polovičnim učinkom.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli, koji je postigao 19 poena, dok je Kevin Panter dodao 17. Dante Egzum je ubacio 13, a Matijas Lesor 12 poena uz 10 skokova. U igru jedino nisu ulazili Tristan Vukčević i Danilo Anđušić. Kod gostiju, najbolji je bio Šekil Mekisik sa 21 poenom, dok je Mustafa Fol ubacio 13.

Meč između Partizana i Olimpijakosa pratio je sa tribina i najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je dobio ovacije navijača domaćeg tima.

Partizan će u narednom kolu u Beogradu 28. marta igrati sa Barselonom, dok će Olimpijakos dan kasnije na svom terenu dočekati Asvel.

Partizan je otvorio meč serijom 4:0, a uzvratili su gosti za 4:4. U nastavku meča uglavnom se igralo poen za poen, a crno-bijeli su prvu četvrtinu dobili rezultatom 27:22. Partizan je u 13. minutu prvi put stekao dvocifrenu prednost (34:24). Košarkaši "crno-bijelih" su najveću prednost u prvom poluvremenu imali krajem druge četvrtine kada je bilo 48:32. Partizan je ipak prvo poluvrijeme dobio rezultatom 48:34.

Olimpijakos je zaigrao angažovanije na startu treće četvrtine, a gosti su u 25. minutu serijom 12:2 smanjili prednost Partizana na 50:46. Košarkaši domaćeg tima su odbili nalet Olimpijakosa i u finišu treće četvrtine ponovo su stekli dvocifenu prednost (60:50). Partizan je u posljednji dio meča ušao sa vođstvom od 60:52.

Košarkaši Partizana održavali su visoku prednost u nastavku meča, a u 35. minutu bilo je 73:60 za domaći tim. "Crno-bijeli" su na tri minuta prije kraja meča poveli 83:66, a onda su mirno meč priveli kraju i stigli do 17. trijumfa u Evroligi.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()