Partizan pred vratima raja: Srušiti Barsu i gotova stvar

Idealna prilika za veliki "skalp" je večerašnji boj protiv moćnog rivala, koji je u zadnjih šest takmičarskih duela uzeo mjeru Crno-bijelima

28.03.2023. 13:09
  • Podijeli:
Željko Obradović_KKP-6422bd36277b1.webp Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana stigli su pred vrata raja i za primarni evroligaški cilj, plasman u plej-of, po svemu sudeći trebaće im još jedan trijumf u preostale četiri bitke.

Idealna prilika za veliki "skalp" je večerašnji boj protiv moćne Barselone (20.30 časova), koja je u zadnjih šest takmičarskih duela uzela mjeru Crno-bijelima.

Četa Željka Obradovića je sredinom sezone bila u krizi, doigravanje se činilo miljama daleko, a onda su se kockice posložile.

Parni valjak je od zadnjih deset duela u eliti dobio osam i sa skorom 17-13 dijeli šesto mjesto sa Makabijem.

U ABA ligi je nanizao 12 trijumfa, samopouzdanje ekipe je visoko i Kataloncima večeras neće biti nimalo lako u rasprodatoj "Areni".

Kakav spektakl pod obručima slijedi, najbolje oslikava podatak da su kladionice postavile istu kvotu na oba tima, 1,91.

"Znamo ih, već smo igrali protiv Barselone i znamo koji kvalitet imaju. To je ekipa napravljena da ode na Fajnal for i vjerovatno da proba da osvoji Evroligu. Igraju timski, igraju izuzetno čvrstu odbranu. Ključni igrač u toj odbrani je sigurno Jan Veseli kada je na petici", ocijenio je Obradović.

Najtrofejniji kontinentalni trener je dodao da agresivnost na loptu kreće od bekova po cijelom terenu.

"Prije svega od Tomaša Satoranskog, koji se vratio iz NBA poslije šest godina i igra izvanredno, a da ne pominjem igrače na pozicijama dva i tri. Oni su tim koja je lider Evrolige po procentu uspješnosti u šutu za tri poena tako da su to neke osnovne stvari. Probali smo na njihovu igru da reagujemo sada na treningu i vidjećemo kako će to da izgleda večeras. Potrebna nam je pamet i energija na nivou utakmice protiv Olimpijakosa", zaključio je Obradović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()