Partizan oborio rekord i trojkama uništio Megu

Partizan u sljedećem kolu dočekuje Borac

05.02.2023. 20:22
  • Podijeli:
Valensija Partizan_KKP-63c9b8d17207f.webp Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana u 18. kolu ABA lige ubjedljivo su kao gosti savladali Mega Basket rezultatom 103:78.

Crno-bijeli su nastavili sa odličnim partijama i sa 34 boda prvi su na tabeli regionalnog takmičenja sa utakmicom više od Crvene zvezde, dok je Mega prekinula seriju od četiri trijumfa i sa skorom 7-11 je na diobi osmog mjesta.

Ekipa Željka Obradovića je zabileležila deveti trijumf u posljednjih 11 mečeva u svim takmičenjima, a dileme u legendarnoj dvorani nijednog trenutka nije bilo. Raspoloženi Kevin Panter, Džejms Naneli i Matijas Lesor dominirali su u prvoj dionici koju je Partizan dobio 28:17, a do odlaska na odmor viđen je šuterski šou u režiji gostujućeg tima.

Ekipa iz Humske je u prvom poluvremenu postigla čak 65 poena i u svlačionicu otišla sa plus 28, a još nevjerovatniji je podatak da je postigla 12 trojki iz 17 pokušaja (Neneli 4/4, Anđušić 3/4, Madar 2/2, Panter 2/3)! Ništa lošiji nisu bili ni u šutu za dva poena – 10/15.

Obradović je u drugom poluvremenu igrače koji imaju najveću ulogu u Evroligi poštedio napora, ali to se nije odrazilo na rezultat. Crno-bijeli su održavali veliku prednost, koja je u dva navrata iznosila naksimalnih plus 34.

Gosti su u nastavku utakmice postigli svega dvije trojke (ukupno 14/26), a najefikasniji su bili Madar sa 15 poena, Naneli sa 14, Anđušić (5as), Panter i Smailagić sa po 13 i Avramović (6as) sa 10.

U domaćem timu Nikola Đurišić je zabilježio 17 poena uz 4 skoka i 7 asistencija, Luka Cerovina je dodao 12, Danko Branković 11, a Aleksa Uskoković 10 poena.

Partizan u sljedećem kolu dočekuje Borac, a prije toga će u Minhenu odigrati meč Evrolige sa Bajernom (četvrtak, 20:30, SK), dok Mega gostuje Studentskom Centru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()