Ostaje li Denver bez prednosti domaćeg terena?

Košarkaši Denvera pomno prate finale Istočne konferencije

26.05.2023. 10:39
  • Podijeli:
nikola jokic reuters usa today sports-6464612fad3a1.webp Foto: Reuters

Boston i Majami su od već gotove serije otišli u šesti meč, a potom i potencijalnu "majstoricu" nakon što su Seltiksi sa 3:0 smanjili na 3:2.

U Koloradu su to velike novosti, ali ne samo zbog toga da bi saznali sa kime će igrati u borbi za šampionsko prstenje.

Nagetsima, barem po jednom parametru, u finalu više odgovara ekipa sa Floride. Razlog je u prednosti domaćeg terena.

Majami je tek kao osmi izborio učeće u doigravanju, te je logično da je Denver imao bolji odnos pobjeda i poraza tokom regularnog dijela sezone i da bi zbog toga imati prednost domaćeg terena.

Međutim, ukoliko Boston napravi do sad neviđeni podvig, oni će biti ti koji će imati tu prednost. Seltiksi su taj dio sezone završili sa 57 pobjeda i 25 poraza, dok su Nagetsi imali 53 pobjede i 29 poraza.

U međuvremenu, objavljene su i cijene karata u Denveru za veliko finale. Karte za prvu utakmicu, 1. juna, kreću se od 750 dolara za najudaljenija mjesta u dvorani.

Ko želi da prati finale iz atraktivne pozicije, za to će morati da izdvoji ozbiljan novac. Cijena ulaznica za mjesta pored terena kreće od 6.000 dolara do nevjerovatnih 25.000 dolara.

Za drugi meč finala najjeftinija karta je 849 zelenih novčanica, a za treći okršaj najpristupačnija ulaznica će koštati 995 dolara.

  • Podijeli:

Tagovi