O'Nil: "Jokić je najbolji centar"

Debata oko toga ko je najbolji centar u NBA dobila je novo poglavlje

27.05.2023. 10:25
  • Podijeli:
Nikola Jokić NBA Denver_Ashley Landis AP Tanjug-646c4d44bb4ea.webp Foto: Ashley Landis / AP / Tanjug

Dok je Džoel Embid dobio ove sezone MVP priznanje, Nikola Jokić je sa svojim Denverom stigao do velikog NBA finala.

Nagetsi i dalje ne znaju ko će im biti protivnik u finalu, Majami ili Boston, ali o Jokiću se uveliko priča u NBA forumima.

Tako je i legendarni Šakil O'Nil u svom podkastu još jednom odao priznanje srpskom centru, koji je nosio Denver i ove sezone do velikih pobeda, piše B92.

"Jokić je najbolji centar. Promijenio je košarku, ali mislim da igra poput igrača novog talasa, onako kako bi trebalo da igra. Prije pet godina svi centri su samo bili skok šuteri, Jokić je najbolji i to je dokazao. I dalje je tu. Jer, slušajte, bilo je mnogo onih koji su bili MVP prije mene, ali nema šanse da su bili bolji od mene. Neki su dobili tri puta tu MVP nagradu, ja sam dobio jednu i Kobi Brajant je dobio jednu, hoćete li onda da kažete da su ti igrači bolji od mene i Kobija? Sumnjam u to. U stvari, znam da nisu", kaže O'Nil.

Zvijezda američke košarke kaže da je Jokić definicija univerzalnog centra.

"Embid je MVP, ali u ovom plej-of mečevima, sve najbolje scene koje smo od njega vidjeli bili su skok šutevi. To je definicija šta bi centar novog doba trebalo da radi. Gledam ga i to nije u stilu, trojka, trojka, trojka, pik end pop. Džoker? Vidite sve kod njega", zaključio je O'Nil.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()