Nurkić o reprezentaciji BiH: Cirkus, svake godine isto

Reprezentativni centar i igrač Portlanda ogorčen

29.03.2023. 17:07
  • Podijeli:
jusuf-nurkic-reuters.jpg

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić govorio je za emisiju NBA Arena na kanalu Arena Sport i o reprezentaciji BiH te učešću na posljednjem Eurobasketu, gdje smo i pored dvije ostvarene pobjede ispali nakon grupne faze takmičenja.

Prvenstveno je pričao o sistemu uređenja u našoj državi te rekao da BiH, za razliku od država u regionu, nedostaje upravo tog.

"Svake godine isto, zadnjih 29 godina. Samo nismo bježali preko piste od metaka, kao oni 1994. Ostalo je sve isto. To je ono što najviše nedostaje nama – da imamo sistem kao sve zemlje u regionu. Izaberite zastavu koju god želite, samo nam dajte da igramo, da predstavljamo sve građane, ja nemam problem, nikada nisam ni imao. Dajte nam sistem koji će na državnom nivou sve sportiste podržati, kolektivni ili individualni, svejedno je", rekao je Nurkić.

Nakon toga se osvrnuo na učešće na Eurobasketu, a kao sve u svemu, stanje u bh. košarci nazvao je cirkusom.

“Iskreno, najvažnije mi je bilo kako ćemo izgledati. Da ne budemo vreća za napucavanje u sportskom žargonu. Svoje vrijeme sam trošio sa saigračima, objašnjavajući da je najvažnije kako ćemo igrati zajedno. Danas je tako – ako imate fizikalije, možete igrati sa svima. Trener je došao dvije sedmice prije prve utakmice i ne možete očekivati uspjeh, bez obzira koliko bi željeli da to ne utječe. Mislim da znate dovoljno o sportu da vidite da je to cirkus”, prisjetio se Nurkić.

Naš centar je propustio drugi uzastopni duel u NBA ligi zbog bolova u koljenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()