Novi izazov: Aleksandar Petrović postao sportski direktor HKS-a

"Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim nivoima garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu"

23.09.2022. 15:44
  • Podijeli:
petrovic-robert-anic-pixsell.jpg

Aleksandar Petrović novi je sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza, potvrđeno je na internetskim stranicama HKS-a.

Bivši selektor hrvatske reprezentacije ukratko je predstavljen na novoj poziciji priopćenjem.

"Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sjednici donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promjena u samoj strukturi HKS-a, posljedično se javila potreba za definiranjem upravljanja stručnim radom na nivou HKS-a. U vidu potrebe brzog djelovanja i općenito, a i zbog pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025, o čemu se raspravljalo i na posljednjoj sjednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a. Isto je ponuđeno Aleksandru (Aci) Petroviću koji je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu", naveli su iz saveza.

Petrovića zasigurno ne treba naširoko predstavljati, tek podsjetiti kako je za selektora seniorske reprezentacije Hrvatske bio biran tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni te da je ujedno ulogu selektora obavljao i u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Brazila.

"Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim nivoima - igračkoj, trenerskoj, kako klupskoj, tako i reprezentativnoj karijeri, garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()