Novi debakl: "Zmajice" teško poražene i od Južne Koreje

Potpuni raspad naše igre desio se poslovično u trećoj dionici, u kojoj smo dali svega 15 koševa, a primili 31

24.09.2022. 11:36
  • Podijeli:
zenska_kosarka - fiba 2-1664010203060.webp Foto: FIBA

Košarkašice Bosne i Hercegovine poražene su i u trećem susretu Svjetskog prvenstva koje se igra u Australiji.

Danas su od izabranica Gorana Loje bolje bile košarkaškice Južne Koreje koje su slavile rezultatom 99:66.

Ovim porazom "Zmajice" su se i oprostile od eventulanog prolaska u drugi krug, obzirom da smo dosad zabilježili tri poraza.

Ono što je očigledno jeste da je naša najbolja košarkašica Jonquel Jones vidljivo bila umorna, što je dodatno olakašao posao igračima Južne Koreje.

Susret smo dobro počeli, te poenima Jones, Tavić i Knežević vodili na početku 12:4. Nakon toga uslijedila je serija Južne Koreje, čije su igračice nevjerovatno pogađale trojke, te smo nakon prve četvrtine imali zaostatak od pet poena, a bilo je 25:20.

I u drugoj četvrtini smo igrali s puno grešaka, a sama Jones nije mogla protiv raspoloženih košarkašica Južne Koreje, koje su ponovo rešetale naš koš trojkama.

Prednost se u odnosu na prvo poluvrijeme samo povećala, te smo na odmor otišli sa zaostatkom od osam poena, a bilo je 45:37.

Potpuni raspad naše igre desio se poslovično u trećoj dionici, u kojoj smo dali svega 15 koševa, a primili 31. Košarkašice Južne Koreje su nam ubacile u ovom periodu čak šest trojki, a prednost je iznosila 24 poena.

U posljednjem periodu utakmice Korejanke su nastavile istom ritmu, te rutinski privele susret kraju. Treba naglasiti da nam je Južna Koreja ubacila čak 14 trojki. Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je nevjerovatna Kang koja je ubacila 37 poena.  

U našoj selekciji premorena Jones bila je najbolja s 21 ubačenim poenom.

Narednu utakmicu igramo u ponedjeljak protiv Belgije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()