Nove Orlice poleću na Mundobasketu: Prvo pa derbi

Sonja Vasić i Jelena Bruks su se oprostile, nema više ni Dajana Butulije, ovu akciju preskaču Ana Dabović i Aleksandra Crvendakić

21.09.2022. 20:43
  • Podijeli:
Saša Čađo_FIBA-1663785711158.webp Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u noći sa srijede na četvrtak počinje avanturu na Mundobasketu.

Rival je neugodna Kanada. Start boja je 5 sati po srednjoevropskom vremenu. A poprište bitke Sportski centar Olimpijskog parka u Sidneju.

Sastav Marine Maljković je prilično izmijenjen u odnosu na prošlogodišnju akciju kada su Orlice po drugi put pokorile Evropu.

Legendarne Sonja Vasić i Jelena Bruks oprostile su se od nacionalnog tima, nema više ni Dajana Butulije. Izostanak Ane Dabović i Aleksandre Crvendakić zato će se i te kako osjetiti. Međutim, koga nema, bez njega se mora.

Podmlađenu ekipu u nove pobjede će povesti kapiten Tina Krajišnik, a ona nije jedini srpski adut sa ove strane Drine pošto su tu i Saša Čađo, te Dragana Stanković.

Roster "zatvaraju" Ivana Raca, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Ivana Katanić, Katarina Zec i Mina Đorđević.

Kako izgleda "nova" Srbija vidjećemo na premijeri koja je ujedno i derbi. Kanađanke imaju ozbiljan tim, blage su favoritkinje špo kladionicama i epilog prvog duela imaće značajan uticaj na podjelu karata pred četvrtfinale.

"Prva utakmica na svakom turniru je možda i najteža, ali u isto vrijeme i vrlo bitna. Ako dobro otvorimo šampionat i ako na startu sve legne kako treba, sigurno bi nam bilo mnogo lakše u nastavku prvenstva. Svakako ćemo u duel sa Kanadom ući veoma koncentrisano i punom snagom", optimista je Krajišnik.

U grupi B su još i Francuska, Japan, Mali, i domaćin Australija.

Reprezentacija BiH nastup na SP otvara od 2.30 sati, a protivnik je Portoriko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()