Neuspješna premijera na SP: Srbija poklekla protiv Kanade

Druga četvrtina bila je problematična za autsajdera koji ju je izgubio rezultatom 12:23 i od tog trenutka Orlice su stalno jurile "minus"

22.09.2022. 07:57
  • Podijeli:
Nevena Jovanović_Srbija_FIBA-1663826213196.webp Foto: FIBA

Košarkašice Srbije poražene su u prvom kolu grupne faze Mundobasketa u Sidneju. Kanada je bila bolja od podmlađenog tima Orlica rezultatom 67:60 (15:16, 23:12, 16:13, 13:19).

Imala je ekipa Marine Maljković i podršku nešto više od 500 srpskih navijača, ali nije uspjela pobjedom da otvori 19. izdanje šampionata svijeta.

Borbena je bila Srbija od samog početka utakmice i pokazala više u prvoj dionici. Međutim, druga četvrtina bila je problematična za autsajdera koji ju je izgubio sa 12:23 i od tog trenutka je stalno jurio "minus".

Uspjele su evropske šampionke u finišu da priđu na sedam koraka zaostatka, ali više od toga nisu mogle.

Najzaslužnija za trijumf Kanade bila je Kajla Aleksander sa 13 poena, a pratila ju je Nira Filds sa 12.

Kod Srbije se najviše istakla Ivon Anderson, strijelac 18 koševa, dok je Tina Krajišnik dodala 17 pogodaka.

Sljedeću utakmicu Orlice igraju u noći sa četvrtka na petak. Rival će biti Japan u utakmici koja počinje u 4 ujutru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()