Neuspjeh Zmajica na startu Svjetskog prvenstva

Sljedeću utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Kine u petak u 6.30 po srednjoevropskom vremenu

22.09.2022. 07:08
  • Podijeli:
BiH Portoriko_FIBA-1663823595006.webp Foto: FIBA

Iako se košarkašicama BiH uoči ovog meča dala uloga favoritkinja, nažalost, to na terenu nisu opravdale pa su Portorikinje u Sidneju razbile najbolju žensku košarkašku selekciju BiH.

Nakon prve četvrtine se vidjelo da je BiH u velikom problemu s obzirom da su dame s ostrvske države vodile s 15 poena prednosti (16:31). U drugoj četvrtini bh. reprezentacija se malo budi, ali ponovo bez efikasnije završnice (20:22).

Na odmor se otišlo pri rezultatu 36:53, a u drugom poluvremenu publika u Sidneju je gledala sličan meč. Treća četvrtina je opet otišla u korist protivnica BiH (9:16), a posljednja faza igre je završena 13:13. U konačnici na semaforu je stajalo 58:82.

Najefikasnija u ekipu BiH bila je Jonquel Jones sa 15 poena i osam skokova, dok je u protivničkoj reprezentaciji briljirala Arella Guirantes upisavši 26 poena i devet skokova.

Sljedeću utakmicu reprezentacija BiH igra protiv Kine u petak u 6.30 po srednjoevropskom vremenu.

U grupi s našom selekcijom, osim Portorika, nalaze se još Kina, SAD, Belgija i Južna Koreja. Po četiri selekcije iz grupa A i B izboriće plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Selektor Goran Lojo na Mundobasket na raspolaganju ima sljedeće igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović i Jonquel Jones.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()