Nedović za UNU: Kada sam na zagrijavanju vidio naše navijače, laknulo mi je

Nemanja Nedović bio je heroj nedavno odigranog vječitog derbija u okviru Evrolige

11.12.2022. 17:16
  • Podijeli:

Derbi je završen, istorija ispisana. Ne samo zato što je u pitanju prvi vječiti derbi u Evroligi, već i zato što je poslije mnogo vremena u fokusu bila isključivo košarka, a ne dešavanja na tribinama. 

Zvezda je slavila i to drugi put ove sezone, a heroj je Nemanja Nedović, čija će trojka za pobjedu da se prepričava i mnogo poslije ovog teksta. I čini se kao da je cjeli meč stao u taj posljednji šut.

"Nismo imali vremena da nacrtamo akciju, nismo znali šta će se desiti, više je bila Lukina kreacija i čim smo vidjeli da je lopta kod njega mi smo se pozicionirali i Luka je pogledao u ćošak prije nego što mi je dodao i ja sam znao i bio sam spreman. Šut posljednji je ušao i ostalo je istorija“, kaže Nedović. 

Samopouzdanje je nešto što je posebno u vezi sa srpskim reprezentativcem, međutim da li se čovjek sa tim rađa ili ono dolazi vremenom?

"Stiče se. Mislim da sam sa iskustvom, što sam stariji da sam više napredovao. Moram da imam kratku memoriju, kad promašim, da uzmem dobar šut. Jer već sljedeći napad mogu da budem u istoj situaciji, lopta dosta ide kroz moje ruke. Ja sam nešto i razmišljao, ja sam imao tri otvorena šuta, generalno ih nemam toliko. Ja da sam dao dva od ta tri u prvoj četvrtini, mi bismo bili u egalu. Nisam se demotivisao, nastavio sam da šutiram i probijam prije svega. Mislim da ljudi zaboravljaju da sam dao 20 poena. Mi imamo momke koji su najbolji u odbrani, Lazić i Lazarević. Trojka je došla kao nagrada“, govori on. 

Poslata je slika za primjer u Evropu, skoro 20.000 navijača ispratilo je ovaj susret u Areni.

"Zaista moram da pohvalim i organizaciju utakmice i navijače Partizana. Sve je bilo u granicama normale. Bilo je vrijeđanja i svega, ali nijedna stvar nije bačena na teren, mi smo cijelu utakmicu bili bez zaštite iza nas i nije nas pogodio nijedan novčić. Naši navijači mislim da su bili izuzetni, bilo je uživanje igrati u toj atmosferi. Pokazali smo da možemo", govori Nedović i dodaje da su se igrači zahvaljujući maloj, ali važnoj grupi "delija" osjetili kao da nisu sami u grotlu crno-bijelih pristalica.

"Mnogo su nam pomogli naši navijači. Kad sam izašao na zagrijavanje, kad sam ih vidio nekako mi je laknulo i bez obzira što je tu bilo 18.000 navijača Partizana, u svakom trenutku sam ih čuo. Bili su glasni i dali su maksimum, pjevali su bukvalno 40 minuta i drago mi je što su srećni napustili Arenu“, ističe košarkaš za UNU.

Luka ili Nemanja, ko je vođa ekipe? 

"Duško Ivanović je lider. Mi odrađujemo šta on traži od nas. Jedan dan će iskočiti Luka, nekad ja, danas je Ben. Mi smo normalni momci“, zaključuje Nedović. 

 

  


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()