NBA: Dalas i Dončić u velikom problemu

Maveriksi su od Hornetsa izgubili prilično lako, to im je četvrti neuspjeh u nizu, te su plasman u doigravanje doveli u pitanje

26.03.2023. 21:41
  • Podijeli:
Luka Dončić_Nell Redmond AP Tanjug-64209d352c8b1.webp Foto: Nell Redmond / AP / Tanjug

Košarkaši Dalasa upisali se neočekivan poraz na gostovanju kod druge najslabije ekipe Istoka, Šarlota, čime su pali ispod crte koja vodi u plej-in.

Maveriksi su izgubili prilično lako, 104:110, to im je četvrti neuspjeh u nizu, te su plasman u doigravanje doveli u pitanje.

Da stvar bude još gora, dva od četiri poraza su upisali protiv otpisanih Hornetsa, koji odavno nemaju takmičarski motiv.

Luka Dončić i društvo u najbitnijem dijelu sezone igraju vjerovatno najslabije ove takmičarske godine.

I dok su neuspjesi protiv jakog Memfisa i uvijek neugodnog Golden Stejta možda i bili očekivani, niko se nije mogao nadati ovakvom epilogu u dvomeču sa Šarlotom.

Mnogi će se sad zapitati da li je dovođenje Kajrija Irvinga u Dalas bio pametan potez, odnosno, mogu li on i Dončić igrati skupa.

Slovenački as je "isporučio" svoje poene. Večeras je brojao do 40, dodao im je i 12 skokova, te osam asistencija. Iz igre je "ispalio" 29 lopti, od čega 16 trojki. DOk je on bio na parketu, Maveriksi su izgubili 11 razlike.

Irving je, s druge strane, dodao 18 koševa uz šut iz polja 5/15.

Pobjednike su predvodili Gordon Hejvord i Pi Džej Vošington sa 22, odnosno 21 pogotkom.

Ekipa Džejson Kida pod hitno mora nešto da promijeni jer joj plej-of "klizi" iz ruku. Prilika za popravni je prekosutra, na gostovanju kod Indijane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()