Nakon debakla, katastrofa: Zmajice bez municije protiv Kine

Nije još gotovo, još postoje šanse za četvrtfinale, ali igra i zalaganje moraju da budu na višem nivou. Prilika za porpavni već je sutra

23.09.2022. 08:02
  • Podijeli:
Džonkel Džons_FIBA-1663912063583.webp Foto: FIBA

Košarkašice BiH doživjele su još jedan ubjedljiv poraz na Mundobasketu.

Ako je premijernih "minus 24" protiv Portorika bio debakl, onda je današnjih "minus 47" u duelu sa Kinom ravno katastrofi. Konačan rezultat glasio je 98:51 (26:21, 24:10, 32:15, 16:5).

Treba uzeti obzir podatak da Zmajice debituju na najvećoj smotri, da je i za njih i za stručni štab sve ovo novo.

Međutim, ovakva dva izdanja niko nije očekivao. Današnja predstava bila je solidna samo u prvoj četvrtfini. Već u drugoj, rival je ubacio u brzinu više koju bh. sastav nije uspio da prati.

Posebno zabrinjava izdanje u drugom poluvremenu, odnosno zadnoj četvrtini u kojoj su izabranice Gorana Loje potpuno ostale bez municije, ubacivši svega pet poena.

Potpunu nemoć najbolje ilustruje podatak da je pobjednik duel završio sa zbirnim indeksom 146, a poraženi sa 38!

I ovog puta najefikasnija je bil Džonkel Džons sa 17 koševa, a dvocifrena je bila samo još Matea Tavić (10). Pobjednice je predvodila Ksu Han, strijelac 18 pogodaka.

Nije još sve gotovo, još postoje šanse za četvrtfinale, ali igra i zalaganje moraju da budu na kud i kamo višem nivou. Prilika za porpavni već je sutra. Rival je Južna Koreja protiv koje će Zmajice koplja ukrstiti od 10 časova.

Rezultati drugog kola, grupa A: Portoriko - SAD 42:106, Belgija - Južna Koreja 84:61, Kina - BiH 98:51, grupa B: Srbija - Japan 69:64, Francuska - Kanada 45:59, Mali - Australija 58:118.

Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()