Maljkovićeva vjeruje u mladi tim: Porazi proces odrastanja

"Ovo je proces odrastanja mlade ekipe. Vjerujem u nju. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta utakmice pokazala koliko može"

  • Podijeli:
Marina Maljković_FIBA-1663832712560.webp Foto: FIBA

Selektor srpskih košarkašica Marina Maljković tvrdi da vjeruje u svoj mladi tim, uprkos porazu od Kanade na startu Mundobasketa.

Orlice su put Sidneja otišle sa značajno podmlađenom ekipom i to se osjetilo na premijeri. Evropski prvak je dobro počeo meč, onda doživio veliki pad u drugom kvartalu nakon kojeg nije uspio da se vrati u igru.

"Ovo je proces odrastanja mlade ekipe. Vjerujem u nju. U prvoj četvrtini smo igrali tako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom dijelu. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspjeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta", jasna je Maljkovićeva.

Kormilar Orlica osvrnula se na konkretne probeme:

"Neprihvatljivo je to tako smo igrali u drugoj dionici. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, međutim, na kraju to ništa nije značilo".

Kapitenka Tina Krajišnik priznala je da očekivala više:

"Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Krenule smo dobro, zaustavile smo traniziciju, ali druga i treća dionica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se "probudimo" do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sledeće utakmcice. Moramo bolje" poručila je Krajišnik.

Sljedeću utakmicu Orlice igraju u noći sa četvrtka na petak. Rival će biti Japan u duelu koji počinje u 4 ujutru.

  • Podijeli: