Lonzo Bol više neće moći da igra košarku?

NBA zvijezda prolazi kroz pakao

31.05.2023. 12:18
  • Podijeli:
Lanzo Bol_Tanjug AP-6476ed4c675e5.webp Foto: Tanjug/AP

Bivši drugi pik na draftu i velika nada američke košarke, Lonzo Bol (25) vjerovatno više nikada neće moći profesionalno da igra košarku.

Košarkaš Čikaga koji je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih košarkaša na svijetu u sezoni 2021/22 doživio je povredu meniskusa zbog čega je podvrgnut operaciji.

Uslijedio je oporavak, ali bol nije nestao, pa su uslijedile nove hiruške intervencije. Bulsi su sredinom marta ove godine najavili da će mladi as ići na transplantaciju hrskavice, što je procedura koja se primjenjuje kada se iscrpe sve ostale opcije.

"To se radi izuzetno rijetko i najvjerovatnije to čine samo zbog kvaliteta njegovog života van košarkaškog terena", pišu američki mediji.

Naime, nijedan igrač koji je morao da bude podvrgnut ovom zahvatu nije nastavio profesionalnu karijeru.

Bol je 2017. izabran kao drugi pik na NBA draftu od strane Lejkersa, ali nije ispunio velika očekivanja. Nakon Lejkersa dvije sezone proveo je u Nju Orleans Pelikansima, a onda je uslijedila selidba u Čikago u kom je pružao najbolje partije u NBA karijeri.

Bol je prosječno bilježio u NBA 11,9 poena, 5,7 skokova i 6,2 asistencije na 252 utakmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()