Lojo nakon uvjerljivog poraza Zmajica: Bili smo neprepoznatljivi

"Čestitam Portoriku na pobjedi. Ušli smo jako loše u meč, posebno u prvoj četvrtini, a kasnije je teško na ovom nivou stići razliku"

22.09.2022. 09:19
  • Podijeli:
Goran_Lojo_foto_ArminDurgut_PIXSELL-1663831276471.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od Portorika na otvaranju Svjetskog prvenstva rezultatom 82:58, a selektor Goran Lojo nakon utakmice je rekao da je naša igra bila neprepoznatljiva i da vjeruje kako će u narednim mečevima to izgledati bolje.

Već nakon prvih 10 minuta naš tim je imao zaostatak od 15 poena i nakon toga nikako nismo uspjevali ući u ritam dobre obrane i učinkovitosti u napadu, a kao što je i sam selektor Lojo rekao, na ovom nivou teško je bez toga praviti razliku.

"Čestitam Portoriku na pobjedi, imali su veći fokus danas i igrali su s većom energijom od nas. Ušli smo jako loše u meč, posebno u prvoj četvrtini, a kasnije je teško na ovom nivou stići razliku. Imali smo neke probleme, Jones nam se tek jučer priključila, došla je prije 15 sati i bila je jako umorna, ali ne tražimo nikakve izgovore", rekao je Lojo pa nastavio:

"Danas smo bili neprepoznatljivi i uradit ćemo sve da pregledamo ovu utakmicu, analiziramo je, vidimo pogreške i budemo bolji u narednim mečevima. Portoriku smo dopustili previše otvorenih šuteva, previše drugih šansi...".

Bh. košarkašica Matea Tavić također je dala svoje viđenje meča.

"Čestitam Portoriku, a kao što je selektor rekao, ušle smo loše u utakmicu i to nije bila naša prepoznatljiva igra. Sutra nas već očekuje nova utakmica, nemamo previše vremena da se osvrćemo na današnju i vidjet ćemo kako će to protiv Kine izgledati", smatra Tavić.

Naredni meč košarkašice BiH igraju u petak u 6:30 sati protiv Kine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()