Ljulj, Fernandez i Rodrigez igraće za Španiju na Evrobasketu

Ljulj i Rodrigez nisu igrali na prošlogodišnjem EP, dok je Ernandez sa Španijom osvojio titulu evropskog šampiona

24.05.2023. 13:30
  • Podijeli:
Košarkaški Reala-646b17805cd7d.webp Foto: Reuters

Predsjednik Košarkaškog saveza Španije (FEB) Horhe Garbahosa najavio je da će Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez i Serhio Ljulj igrati za nacionalni tim na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji, prenosi Basketnews.

"Razgovarao sa Albertom Ererosom, Fernandezom, Rodrigezom i Ljuljom. Srećan sam zbog njih, pošto su sa Realom osvojili Evroligu. Vidim dosta sličnosti između Reala i selekcije Španije, koja je prošle godine osvojila EP. A samo dvije nedelje prije F4 Evrolige činilo se da su eliminisani pošto su četvrtfinalu plej-ofa gubili od Partizana (0:2). Ljulj i Fernandez su mi rekli: 'Vidimo se ovog ljeta'. Posvećenost koju oni imaju je izuzetna", rekao je Garbahosa za As.

Ljulj i Rodrigez nisu igrali na prošlogodišnjem EP, dok je Ernandez sa Španijom osvojio titulu evropskog šampiona.

Španija će na SP igrati u grupi G sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()