LeBron: Šta mi je Jokić dokazao? Ništa što nisam znao i ranije

Velikan pohvalno o drugom velikanu iz Nuggetsa

23.05.2023. 09:42
  • Podijeli:
lebron james nikola jokic reuters usa today sports-646c6d4fedc4a.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

LeBron James ni ove sezone neće doći do šampionskog prstena, a glavni "krivac" za to bio je Nikola Jokić i Nuggetsi koji su počistili "Jezeraše" i s 4:0 ih poslali kući.

Nuggetsi su otišli u veliko NBA finale gdje čekaju boljeg iz duela Miami-Boston, a vrlo vjerovatno je da će to biti tim s Floride, obzirom da ima vodstvo od 3:0.

Nakon utakmice James je govorio o prvoj zvijezdi Denvera Nikoli Jokiću i fenomenalnoj utakmici koju je pružio. Novinari su ga pitali šta mu je Jokić dokazao u ovoj finalnoj seriji Zapada.

"Ništa mi nije dokazao. Znam koliko je velik, znam da je Joker odličan igrač.

U ligi postoje igrači koji igraju košarku na određen način, na koji je i ja volim igrati, a Jokić je jedan od njih. Sposoban je zabiti, skočiti, gađati... Vidi situaciju prije nego što se ona dogodi. U NBA-u nema puno igrača poput njega", izjavio je James.

Svi se dive statistici, ali niko ne razgovara o ovom (pokazuje prstom na glavu, op. a.) dijelu njegove igre. Možda se ne govori jer ljudi ne razumiju. Ali ja razumijem. On je poseban", dodao je James, opisavši Jokićevu igru jednim potezom ruke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()