Kecman: Liga šampiona čast i veliko iskustvo

"Čast nam je što ćemo biti učesnici prvog turnira FIBA Lige šampiona. Obje grupe su izuzetno jake. Nadam se da ćemo i mi biti konkurentni"

24.03.2023. 18:10
  • Podijeli:
Slobodan Kecman Igokea_ABA-641dd544e7f03.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Trener mladih košarkaša Igokee Slobodan Kecman tvrdi da će nastup u premijernom izdanju omladinske Lige šampiona biti velika čast za klub, te veliko iskustvo za njegove učenike.

I uistinu, Igosi su ušli u mali krug od svega deset ekipa koje će se boriti za elitni trofej pod okriljem FIBA.

Aleksandrovčani će od 11. do 15. aprila biti bitke pod obručima u Bursi. U preliminarnoj fazi snage će odmjeriti sa Nimburkom, Hapoel Jerusalemom, Ostendeom i Mursijom.

Budu li među prva dva tima u grupi A, potencijalni protivnici u pohodu na pehar biće im Ritas, Ludvigzburg, Tofaš, Bnei Herzlija i Tenerife.

Kako god da ova avantura bude okončana, Kecman vjeruje da će ekipa iz nje izaći jača.

"Čast nam je što ćemo biti učesnici prvog turnira FIBA Lige šampiona. Obje grupe su izuzetno jake. Nažalost, nismo upoznati sa kvalitetom protivnika, ali se nadam da ćemo u narednom periodu prikupiti dovoljno informacija kako bismo se što bolje spremili za smotru", jasan je Kecman.

Prema njegovim riječima, Ninburk, Ostende, Hapoel i Mursija su timovi za respekt.

"Nadam se da ćemo i mi biti konkurentni. U svakom slučaju, biće ovo veliko iskustvo za naš mladi tim , koji po povratku iz Burse očekuje i finalni turnir juniorske ABA lige, ćiji smo domaćini, zaključio je Kecman.

Inače, mladi Igosi će u polufinalu regionalnog nadmetanja koplja ukrstiti sa Crvenom zvezdom. Drugi par čine Mega i Cedevita Olimpija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()