Johnson: Jokić mijenja košarku pred našim očima

Legenda Lakersa i jedan od najboljih ikada otvoreno o centru Denvera

24.05.2023. 11:04
  • Podijeli:
lebron james nikola jokic reuters usa today sports-646c6d4fedc4a.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Nikola Jokić odveo je Denver Nuggetse u njihovo prvo veliko NBA finale u historiji, postigavši pritom osmi triple-double učinak ovogodišnjeg doigravanja, čime je srušio rekord Wilta Chamberlaina iz 1967., a treći u četiri utakmice konferencijskog finala.

U četiri utakmice protiv Lakersa, Jokić je u prosjeku postizao 27.8 poena, 14.5 skokova i 11.0 asistencija te zavrijedio trofej Magica Johnsona za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije.

Upravo je Magic Johnson izrazio divljenje Jokićevom igrom.

"Joker mijenja košarku pred našim očima kao što su to radili Michael Jordan, Larry Bird, LeBron James, Steph Curry, Kobe Bryant, Kareem Abdul-Jabbar i Shaquille O'Neal", napisao je Magic Johnson na Twitteru. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()