James je zvijer: Treba mu još 89 koševa da uđe u historiju

Sve će biti poznato za nešto manje od desetak dana

01.02.2023. 12:27
  • Podijeli:
lebron_james - reuters-1668160031127.webp Foto: Reuters

LeBron James nastavio je da juri rekord Kareema Abdul-Jabbara po broju koševa postignutih u NBA ligi i još mu samo 89 poena nedostaje da ga prestigne na prvom mjestu.

Jabbar je u blistavoj karijeri zabio 38.387 poena i postavio rekord za koji se mislilo da nikad neće biti srušen. Nastavi li James ubacivati koliko prosječno ubacuje, dogodit će se to za manje od deset dana.

Los Angeles Lakersi gostovali su u noći na srijedu u Madison Square Gardenu u kojem su nakon produžetka pobijedili domaće New York Knickse. Završilo je 129:123 u utakmici u kojoj je James postao prvi igrač u historiji koji je stigao do triple-doublea u 20. sezoni igranja košarke u najjačoj ligi svijeta.

Utakmicu je završio s 28 koševa, 10 skokova i 11 asistencija, što znači da je trenutno na 38.299 postignutih koševa, a s obzirom na ovosezonski prosjek od 27.2 poena po utakmici očekuje se da rekord preuzme 9. februara u utakmici protiv Milwaukee Bucksa.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()