Iznenađujući izbor: Dvostruki prvak Evrope ima novi klub

"Odlučio sam se za ovaj projekat jer je klub vrhunski uređen, da je dobra atmosfera i da dobro radi sa mladim igračima"

25.09.2022. 13:29
  • Podijeli:
Krunoslav Simon_Dino Stanin Pixsell-1664105072898.webp Foto: Dino Stanin / Pixsell

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša i dvostruki prvak Evrope, Krunoslav Simon, pojačao je redove Cedevite Junior s kojom je potpisao ugovor na godinu dana.

Iskusni 37-godišnji reprezentativac nakon fenomenalne karijere na velikoj sceni napravio je pomalo iznenađujući potez.

Ne toliko što se nakon dvije vezane kontinentalne krune sa Efesom vratio u rodni grad, nego zato jer je odabrao razvojni tim Cedevite.

Krilni igrač već ima iskustvo s glavnim trenerom Damirom Mulaomerovićem iz reprezentacije, te iz igračkih dana kad su dijelili svlačionicu u KK Zagrebu.

Potom je Simon počeo evropsku odiseju tokom koje je sa uspjehom branio boje Unikahe, Lokomotive, Olimpije MIlano i već pomenutog Efesa.

"Nije bila lagana odluka, ali na kraju sam se odlučio za Cedevitu Junior. Odlučio sam se za ovaj projekat jer mislim da je klub vrhunski uređen, da je dobra atmosfera i da dobro radi sa mladim igračima. Nadam se da svojim iskustvom mogu pomoći da skupa budemo što bolji. Srećan sam što se priključujem Cedeviti Junior. To je klub koji ima ambicije, imam ih i ja, iako imam 38 godina. Baš se veselim ovoj suradnji i sezoni koja je pred nama" izjavio je Simon.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()