Igosi na iskušenju: Iz Zadra se vidi luka spasa

Ako Igokea večeras slavi, praktično će izbjeći i 13. mjesto koje vodi u baraž. Ulog je, dakle, ogroman

24.03.2023. 13:35
  • Podijeli:
Nikola Marić Igokea_FIBA-1667413706227.webp Foto: FIBA

Košarkaši Igokee večeras imaju prilike da otklone sve dileme oko opstanka u ABA ligi.

Igosi su odlično ušli u sezonu, dobrim igrama jesenas istakli kandidaturu za novi plasman u plej-of, a onda su kola krenula nizbrdo.

Ne tako davno, sastav iz Aleksandrovca bio je u crnoj seriji od 10 jadranskih poraza.

No, "proigrao" je u pravi čas. Domaćim trijumfom nad FMP-om niz je prekinut, potom je upisan zlata vrijedan brejk protiv MZT-a u Skoplju, a sada je vrijeme za još jedno iskušenje na starni, ovog puta u Zadru (18 časova).

Domaćin je otkrovenje sezone, ali je izgubio četiri od posljednjih pet mečeva na Jadranu zbog čega je doveo u pitanje plasman u plej-of.

Igokea, s druge strane, gotovo izvjesno je izbjegla zadnju poziciju. A ako večeras slavi, praktično će izbjeći i 13. mjesto koje vodi u baraž. Ulog je, dakle, ogroman.

"Pored svih problema koje su domaći imali, uspjesu li da zadrže stvari na terenu onako kako su i počeli sezonu. Mislim da igraju atipično, modernu košarku, brzu, sa dosta tranzicije. Dosta su visoki i čvrsti, i zaista posebno igraju dobro na domaćem terenu, mada su i u gostima pokazali neke sjajne rezultate. Ono što je sigurno potrebno je koncentracija svih 40 minuta, prije svega u defanzivi. Ako se ispune ti zadaci mislim da će sve poslije toga biti lakše. Imamo kadrovskih problema, ali takođe iza sebe imamo dvije utakmice koje smo odigrali solidno i pobijedili. Imamo dobro raspoloženje, atmosferu, i nadam se dobroj našoj igri", optimista je trener Vladimir Jovanović.

U sličnom tonu je govorio i centar Nikola Marić, kojeg ohrabruje činjenica da je ekipa mogla jako da trenira sedam dana:

"Igramo protiv veoma nezgodne ekipe. Imali smo sedmicu dana da se pripremimo za nju, kako za odbranu tako i za napad. Vjerujemo da ćemo prenijeti to na utakmicu jer smo imali solidan trenažni period tako da nadam se najboljem ishodu".
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()