Igokeina deveta zvjezdica: Prvak trokorakom do odbrane krune

Iako su do trofeja došli u trokoraku, Aleksandrovčani su pomučili da protiv Borca odbrane primat

25.05.2023. 22:07
  • Podijeli:
Igokea šampion 2023_Una-646fc336309a1.webp Foto: UNA

Košarkaši Igokee su novi-stari šampioni Bosne i Hercegovine.

Igosi su na dres "prišili" devetu zvjezdicu pošto su u finalnoj seriji plej-ofa "pomeli" Borac sa 3-0.

Iako su do trofeja došli u trokoraku, Aleksandrovčani su se pomučili da odbrane primat.

Istina, prva utakmica je bila šetnja kroz park. Druga je za favorita bila zahtjevna samo u prvom poluvremenu. Ali je treća bila veliki, najveći izazov.

Nakon 45 minuta sjajne košarke i drame u produžetku, semafor je pokazivao 89:83 (23:24, 17:10, 17:10, 17:30, 15:9)

Rasterećni Banjalučani su se pokazali kao tvrd orah. Od starta su "pokazali zube", te poslali poruku da u Laktaše nisu stigli sa bijelom zastavom.

Pa ipak, favorit je našao način da odgovori. Prije svega jakom odbranom preuzeo je kontrolu u drugom kvartalu, da bi zahvaljujući istom receptu u trećem stekao ogromnih 16 koraka viška.

"Plus 16" je bilo i početkom četvrte dionice. Mnogi su tada pomislili da je finale završena priča.

Ne i učenici Zorana Kašćelana. Zaigrali su Crveno-plavi na sve ili ništa i to im se isplatilo.

Prvo su izjednačili na 63:63, a onda i nakratko pali, dozvolivši rivalu da stekne sedam koševa viška na ulasku u zadnji minut.

I onda su se još jednom volšebno "digli", uz zvuk sirene izborili produžetak u kojem smo gledali pravi triler dostojan finalne bitke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()