Giannis Antetokounmpo za historiju: Samo još sedam igrača postiglo ovakve brojke u NBA

Ovog puta, ušao je u ekskluzivni klub NBA igrača koji su postigli triple-double a da pogode sve šuteve iz igre

20.03.2023. 21:51
  • Podijeli:
Giannis Antetokounmpo_Tanjug AP-64117e44121ef.webp Foto: Tanjug/AP

NBA superzvijezda Giannis Antetokounmpo je postigao nešto što je uradilo još samo sedam igrača u historiji lige - triple-double bez promašaja iz igre.

Dvostruki MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo je navikao da radi nevjerovatne stvari na parketu.

Ovog puta, ušao je u ekskluzivni klub NBA igrača koji su postigli triple-double a da pogode sve šuteve iz igre.

Milwaukee Bucksi su sinoć pobijedili Toronto Raptorse, a Antetokounmpo je imao 22 poena, 13 skokova i deset asistencija. To su normalne brojke za Grka, ali uradio je to s devet šuteva iz igre, i svih devet je pogodio.

Istini za volju, promašio je četiri slobodna bacanja, ali sa savršenom šuterskom noći iz igre, pridružio se klubu NBA igrača koji imaju ovaj podvig.

Posljednji je to uradio Nikola Jokić još ranije ove sezone. Osim srbijanskog centra, to su uradili Russell Westbrook, Wes Unseld, Draymond Green, Wilt Chamberlain, Evan Turner i Bo Outlaw.

Bucksi su sada na omjeru od 51-20 i ovjerili su svoju kartu za NBA doigravanje, piše CBS Sports.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()