Ertel izigrao Savez, potpisao za Zenit pa suspendovan

Savez zaprijetio suspenzijom za naredna dva velika takmičenja ako bude odigrao takmičarsku utakmicu za klub iz Sankt Peterburga

  • Podijeli:
Toma Ertel_Zenit-1663837603608.webp Foto: Zenit

Francuski plejmejker Toma Ertel čekao je sa potpisom za Zenit kako bi mogao da nastupi na Evrobasketu. Čim je turnir završen, stavio je paraf na ugovor i zbog toga je suspendovan.

Iskusni košarkaš je, naime, uoči kontinentalne smotre potpisao da će u slučaju igranja za ruske klubove u jeku ratnih dešavanja u Ukrajini biti suspendovan iz reprezentacije.

Potez doskorašnjeg košarkaša Reala razljutio je ljude u francuskom Savezu koji su zaprijetili da će biti aktivirana suspenzija za naredna dva velika takmičenja ako bude odigrao takmičarsku utakmicu za Zenit. To znači da bi Ertel mogao da propusti Mundobasket naredne godine i Olimpijske igre u Parizu 2024.

Zenit i Ertel su imali dogovor još i prije Evrobasketa, međutim tada on nije želeo da rizikuje svoje šanse da se nađe na konačnom spisku Vensana Kolea, zbog čega je inicijalno "odbio" ponudu.

Kako tvrdi RMC, on je odmah poslije  prvenstva potpisao ugovor sa Zenitom na godinu plus godinu što je doživljeno kao izigravanje Saveza.

Ertel je sa Trikolorima već osvojio srebro u Tokiju prošle godine, a prije toga i evropsko zlato 2013. u Sloveniji, kao i bronzu na Mundobasketu u Španiji 2014.

 

  • Podijeli: