Dončić kažnjen s 35 hiljada dolara

Nedolična i neprofesionalna gesta

24.03.2023. 22:40
  • Podijeli:
Luka Dončić-63ba7424c41a6.webp Foto: AP Photo/Richard W. Rodriguez/Tanjug

Košarkaš Dallas Mavericksa Luka Dončić kažnjen je s 35 hiljada dolara zbog "nedolične i neprofesionalne geste" upućene sudijama u završnici utakmice u kojoj je njegova ekipa tokom noći sa srijede na četvrtak izgubila od Golden State Warriorsa 125:127.

Pri vodstvu Warriorsa 125:123, 1.7 sekundi prije kraja dvoboja, Dončić je smatrao kako je zaustavljen prekršajem pod košem Warriorsa. Nakon što sudije to nisu dosudili, slovenski košarkaš je protrljao svoje prste sugerirajući kako su potplaćeni kako bi sudili u korist aktualnih prvaka.

Dvoboj Mavsa i Warriorsa bio je izuzetno važan u borbi za plasman u doigravanje obje ekipe.

Golden State je nakon pobjede u Dallasu ostao na šestom mjestu Zapadne konferencije, posljednjem koje direktno vodi u doigravanje s omjerom pobjeda i poraza 38-36, dok je Dallas pao na osmo mjesto Zapada s 36-37 i trenutno drži mjesto koje vodi u play in.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()