Derbi lideru: Partizan se osvetio za 12. recku u nizu

Lider ABA lige je u derbiju 23. runde na pleća bacio Cedevita Olimpiju, osvetio joj se za poraz u Ljubljani, te napravio još jedan korak ka tronu

26.03.2023. 21:03
  • Podijeli:
Zek Ledej Partiza_KKP-642092068525c.webp Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana nastavili su impresivnu seriju jadranskih pobjeda koju su ove večeri produžili na 12.

Lider ABA lige je u derbiju 23. runde na pleća bacio Cedevita Olimpiju, osvetio joj se za poraz u Ljubljani, te napravio još jedan korak ka tronu.

Nakon 40 minuta uzbudljive košarke semafor je pokazivao 76:73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7)

S obzirom na formu u posljednje vrijeme, domaćin je u bitku ušao sa oreolom izrazitog favorita.

Pa ipak, gost je od prvog podbacivanja pokazao da će se i on nešto pitati pred 15.685 gledalaca u "Areni".

Prije svega čvrtsom odbranom otupio je ofanzivnu oštricu Crno-bijelih pa je na prvi odmor otišao sa ugodnih "plus šest".

Napadački arsenal čete Željka Obradovića nije dugo bio bez municije. U drugom kvartalu je "proigrala", uhvatila priključak, dok smo u trećem periodu gledali rezultatsku klackalicu u kojoj nijedna ekipa nije uspjela da se "odlijepi".

Kada je gost početkom četvrtog perioda otišao na 69:64, činilo se da bismo mogli prisustvovati još jednom iznenađenju.

Pa ipak, Partizan je u tom trenutku kreirao niz 8:0, iz "minusa" prešao u "plus", što je bilo ključno za epilog derbija u čijem finišu su gosti promašili tri šuta za tri poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()