Delić ne gubi nadu: Odmoriti, zaboraviti i sutra pobijediti

"Nije ovo baš realan rezultat, ali šta je tu je. Moramo se odmoriti, pokušati zaboraviti ovo sve i sutra ostvariti prvu pobjedu"

23.09.2022. 10:21
  • Podijeli:
Anđela Delić-1663919547951.webp Foto: FIBA

Košarkašica Bosne i Hercegovine Anđela Delić ne gubi nadu da Zmajice mogu napraviti preokret na Mundobasketu.

Bh. tim debituje na planetarnoj smotri i u uvodna dva duela je platio danak tom neiskustvu, s obzirom na to da je na premijeri pretrpio ubjedljiv poraz od Portorika, a potom i doživio debakl u okršaju sa Kinom.

Ništa nije polazilo za rukom Anđeli i saigračicama, dok je favorit s druge strane nemilosrdno punio njihov koš.

Porazi jesu bolni, pouke se moraju izvući, a prilika za popravni je već sutra, protiv Južne Koreje (10 časova).

"Dale smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Kineskinje su stvarno predominantne, to trenutno tako. Uspjeh je veliki jer smo prvi put u istoriji tu, mada nam je žao što smo izgubile s ovako velikom razlikom. Rekla bih da nije baš realan rezultat, ali šta je tu je. Moramo se odmoriti, pokušati zaboraviti ovo sve i sutra ostvariti prvu pobjedu", optimista je Delić.

Selektor Goran Lojo je govorio u sličnom tonu. Prema njegovim riječima, Kineskinje su u ovom trenutku prevelik zalogaj za njegov tim.

Zato je, kada je bilo jasno da je poraz neminovnost, šansu ukazao svim igračicama, da "osjete" teren, ali i da nosioci igre dobiju kakvu-takvu šansu da se odmore u prilično nevjerovatnom sistemu takmičenju. Jer, ekipe koje odu do kraja u deset dana odigraće nestvarnih 10 mečeva.

"Kada smo vidjeli da je utakmica izgbuljena, dali smo šansu svim igračicama. Sutra je drugi dan, drugi meč protiv Koreje. Nama je ovo prvo učešće na Svjetskom prvenstvu. Samo pojavljivanje ovdje za nas je bio ogroman uspjeh ako se zna s kakvim smo se sve problemima susretali. U suštini, nisam zadovoljan rezultatom. Volio bih da smo izgubili s manjom razlikom. Ipak, sutra je novi dan i utakmica protiv Koreje, mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo tu pobjedu", zaključio je kormilar Zmajica.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()