Četvrtfinale na vidiku: Srbija srušila olimpijskog vicešampiona

Orlice protiv Japana stigle do prvenca koji će im mnogo značiti u nastavku smotre, kako bodovno, tako i na psihološkom planu

23.09.2022. 07:15
  • Podijeli:
Tina Krajišnik_FIBA-1663909707834.webp Foto: FIBA

Košarkašice Srbije izvojevale su zlata vrijednu pobjedu na Mundobasketu kojom su otškrinule vrata četvrtfinala.

Orlice su, nakon razočaravajuće prmijere i poraza protiv Kanade, napravile podvig pošto su na pleća bacile olimpijskog vicešampiona, Japan.

Poslije 40 minuta loptanja pod obručima semafor je pokazivao 69:64 (24:9, 14:25, 16:12, 15:18).

Učenice Marine Maljković su, baš kao i juče, imale košmarnu drugu četvrtinu koju su izgubile sa 11 razlike. Pa ipak, prvi kvartal su odigrale toliko dobro da su na velikom odmoru bile četiri koraka ispred.

U trećoj dionici su uspjele da stabilizuju igru, nakon čega su, uz manje probleme, sačuvale prednost i stigle do prvenca koji će im mnogo značiti u nastavku smotre, kako bodovno, tako i psihološki.

Jer, ne treba zaboraviti da prvak Evrope u Sidneju nastupa sa podmlađenim sastavom, da u odnosu na prethodno ljeto nema pet vrlo važnih igračica i da će biti potrebno vrijeme da stvari legnu na svoje mjesto.

Imponuje što su Orlice igrale timski, sve košarkašice su preuzimale odgovornost, a to se osjetilo na semaforu. Tako je Jovana Nogić postigla 13 poena, devet skokova i dvije asistencije. Pratile su je Kristina Topuzović i Ivon Anderson sa po 12, Ivana Raca imala je 11 koševa, uz sedam skokova, dok je Tina Krajišnik ubacila 10 pogodaka, uz šest uhvaćenih lopti.

Kod Japanki je najefikasnija bila Maki Takada sa 15 poena.

Srbija će sutra na odmor, a u nedjelju na megdan domaćoj Australiji (10 časova).

Rezultati drugog kola, grupa A: Portoriko - SAD 42:106, Belgija - Južna Koreja 84:61, Kina - BiH 98:51, grupa B: Srbija - Japan 69:64, Francuska - Kanada 45:59, Mali - Australija 58:118.

Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()