Boston razbio Miami: Da li je moguć historijski preokret

Tim s Floride sada u seriji vodi 3:2

26.05.2023. 07:02
  • Podijeli:
boston miami reuters-64703d1247f51.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkaši Bostona deklasirali su u petoj utakmici finala Istoka ekipu Miamija rezultatom 110:97 i tako smanjili na 3-2 u seriji.

U dugoj historiji NBA doigravanja 150 puta se dogodilo da jedna ekipa zaostaje 0-3 u seriji i nijednom nije viđen preokret, a Boston je dvije pobjede udaljen od ispisivanja historije.

Celticse je u drugoj pobjedi predvodio Derrick White s 24 ubačena poena. Marcus Smart dodao je 23 poena, a Jayson Tatum i Jaylen Brown po 21.

Kod Heata je najviše ubacio Duncan Robinson, 18, a najbolji igrač tima s Floride Jimmy Butler postigao je samo 14 poena. Celticsi su vodili cijelu utakmicu, susret otvorili serijom 20-5 i nakon toga se Miami više nije uspio vratiti.

Šesta utakmica igra se u noći na nedjelju u Miamiju. Eventualna majstorica igrat će se u Bostonu. U velikom finalu pobjednika čeka Denver koji je sa 4-0 izbacio Los Angeles Lakerse.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()