"Borik" odbranjen: Borac uzeo mjeru šampionu

Crveno-plavi su u osmom kolu ABA 2 lige na pleća bacili aktuelnog šampiona, Zlatibor, slavivši sa 95:88

Calendar 24.01.2023. 19:53 / UNA-7
  • Podijeli:
Zlatibor Borac_ABA-63d01b8922799.webp Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca trijumfalno su počeli četvrti "balon" ABA 2 lige na kojem su domaćini.

Crveno-plavi su u osmom kolu nadmetanja na pleća bacili aktuelnog šampiona, Zlatibor, slavivši sa 95:88 (22:15, 18:28, 27:23, 28:22).

Četa Zorana Kašćelana tako je ispunila prvi cilj, da krene pobjedom pred domaćom publikom, te napravi dobru uvertiru pred duele sa Krkom i Slogom.

Banjalučani su na sjajan način ušli u meč, serijom 9:0. U uvodnim minutama nominalni gost je dominirao na oba kraja terena, za sve se pitao, "bildao" vođstvo koje je u jednom trenutku iznosilo čak 13 poena.

No, Zlatibor je vrlo brzo pokazao zube. Došao je do svoje igre, do prvog predaha "istopio minus" na sedam poena, da bi u drugom kvartalu stigao i do egala.

Šta više, srpski sastav je u finišu prvog poluvremena bio bolji tim, a takav odnos snaga je "naplatio" sa tri poena viška na velikom odmoru (43:40).

Činilo se da je prvak u naletu i u trećem kvartalu. Borac u pojedinim trenucima nije imao rješenje za igru rivala, ali je u finišu ovog dijela igre dobio neophodni impuls.

Stigao je i prestigao protivnika, publika se potom probudila, pogurala svoj tim i u toj simbiozi parketa i tribina upisan je veliki trijumf u gotovo punom "Boriku".

  • Podijeli: