Borac zove: Spektakl pod obručima može da počne

"Sjajne su satnice naših utakmica i pozivamo sve da dođu i daju podršku našem timu jer ovaj nivo košarke Banjaluka zaslužuje"

22.01.2023. 16:59
  • Podijeli:
KK Borac_Una-63cd57b2bc552.webp Foto: UNA

Novi, četvrti po redu turnir ABA 2 lige počeće sutra i trajaće sedam dana pod svodovima banjalučkog "Borika". Organizator, Borac WWIN, najavljuje spektakl po obručima.

Drugi razred regionalnog takmičenja već treću sezonu igra se po tzv. "balon" sistemu. Sve je počelo još za vrijeme pandemije virusa korona. I, ta odluka bila je pun pogodak. Kako je vrijeme odmicalo i situacija po pitanju kovida19 bivala sve bolja, mnoga nadmetanja su se vratila u "normalu".

No, čelnici ABA lige ostali su vjerni turnirskom sistemu koji klubovima smanjuje troškove, omogućava lakše usklađivanje kalendara, osigurava prenose svih utakmica putem malih ekrana.

Borac i Banjaluka su treću godinu organizatori. Do sada su dobijali samo pohvale za domaćinstvo, a nadaju se da će i ovog puta opravdati povjerenje.

I ne samo to, ambicija je da Crveno-plavi nakon tri nova ispita ostanu u vrhu, približe se poziciji u plej-ofu, te da napune "hram sporta". Dueli sa Zlatiborom u utorak, potom Krkom dva dana kasnije, te Slogom u subotu idealna su prilika za to. Sva tri duela zakazana su za 18 sati.

"Čini mi se da je interesovanje malo veće nego prošle godine. Sjajne su satnice naših utakmica i pozivamo sve da dođu i daju podršku našem timu jer ovaj nivo košarke Banjaluka zaslužuje, a možda i viši. Biće nam drago ako poslije ovih turnira bude veće interesovanje djece za bavljenje sportom. Kada su u pitanju ambicije, prethodnih godina željeli smo da se stabilizujemo i budemo redovan učesnik Lige BiH i ABA 2 lige, mada želimo mnogo više od toga. Plan i cilj ove sezone su nastupi u plej-ofu oba takmičenja. Sve preko toga bi bio veliki uspjeh. Mada, i ovo što smo do sada uradili smatramo za uspjehom s obzirom na budžet sa kojim raspolažemo", istakao je predsjednik Borca Milan Đajić.

Direktor lige Milija Vojinović je istakao da su Banjaluka i Borac strateški partneri. Prema njegovim riječima, posljednji turnir će se održati u Širokom Brijegu, a završnica u gradu prvoplasirane ekipe. Tom prilikom prvi ABA operativac je dao svojevrstan izazov Borcu.

"Ukoliko prvoplasirani tim bude ispunjavao sve uslove za organizaciju završne smotre, onda će ju i dobiti. Borac i Banjaluka su naši partneri, prezadovoljni smo svim i ukoliko naš domaćin izbori prvu poziciju, tvrdim da je sposoban da organizuje ne samo finalni turnir ABA 2 lige, nego i nekog jačeg takmičenja", jasan je Vojinović.

Prvi dan nadmetanja donosi nam tri bitke. Od 15 časova na teren će Krka i Gorica (15), potom  Sloga i Vrijednosnice (18), odnosno Podgorica i Široki (21).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()