Bez milosti: Francuzi razbili Poljake i izvadili vizu za finale

Trikolori su igrali u brzini više, dominirali na obje strane parketa i vrlo brzo postalo je jasno da je ovaj duel jednosmjerna ulica

16.09.2022. 19:01
  • Podijeli:
Vensan Porije_FIBA.jpg Foto: FIBA

Košarkaši Francuske prvi su finalisti Evrobasketa.

Trikolori su, čini se, najbolje čuvali za kraj, pošto su u velikom stilu porazili Poljake rezultatom 95:54 (15:9, 19:9, 30:18, 31:18), poslavši jasnu poruku da su u Berlin došli po zlato.

A malo ko je očekivao ovakav epilog s obzirom na to da se četa Vensana Kolea neočekivano mučila na putu do završnice.

Na volšeban način je "iščupala" pobjede protiv Turske i Italije igrom koja nije nimalo obećavala.

Pa ipak, Geršon Jabusel, Evan Furnije, Mustafa Fal i društvo bili su najbolji kad je najpotrebnije.

Poljski Orlovi su bili najprijatnije iznenađenje smotre. Međutim, večeras nisu imali ni promil šanse da mogu do senzacije.

Francuzi su igrali u brzini više, dominirali na obje strane parketa i vrlo brzo postalo je jasno da je ovaj duel jednosmjerna ulica.

A pošto je nakon 30 minuta košarke semafor ispisao 64:36 u korist favorita, dilema o prvom finalisti je otklonjena.

Galski pijetlovi su izborili priliku da osvoje drugo kontinentalno zlato. Do slavlja su ih prevodili Jabusel sa 22 poena, dok su Furnije i Eli Okono postigli po 10.

Na drugoj strani, nije bilo "dvocifrenih" i to jasno oslikava nemoć Bijelo-crvenih. Mihal Mihalak i Ej Džek Sloter su brojali do devet, a Mateuš Ponitka do sedam koševa.

Francuska će u nedjeljnom finalu igrati protiv boljeg iz večerašnjeg okršaja Njemačka - Španija (20.30 časova). 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()