Amerikanci oduševljeni: Jokić je genije, to je dokazao ovim signalom

Centar iz Srbije postao prvi koji je u debiju u NBA finalu ostvario triple-double

03.06.2023. 08:57
  • Podijeli:
nikola jokic screenshot-647ae43ebe1f9.webp Foto: Screenshot

Nikola Jokić nastavio je s briljantnim partijama u play-offu i u prvoj utakmici finala NBA lige.

U svom prvom nastupu u finalnoj seriji vodio je Denver do pobjede 104:93 protiv Miamija.

Joker je susret okončao je s 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija, te tako postao prvi koji je u debiju na NBA finalu ostvario triple-double.

Svjetski mediji i ljubitelji košarke do u detalje analiziraju historijsku partiju nevjerovatnog Jokića, pa je tako Matt Issa, saradnik niza američkih medija, primijetio da je Jokić dokazao da je briljantan košarkaš ne samo učinkom u navedenim kategorijama nego i time što je u ključnom trenutku pročitao suparnike.

U petoj minuti zadnje četvrtine Miami je prednost Denvera s ogromnih 21 smanjio na 10 poena. Jokić je tada impresivno zaustavio seriju Heata. Pogodio je za +12, a onda zabio i dva slobodna bacanja za 88:74, ali je posebno oduševio onim što je primijetio kod suparnika i signalom saigračima.

"Jokić je genij. Iako potpuno iscrpljen, primijetio je da Kyle Lowry signalizira akciju "Pištolj" te je o tome obavijestio saigrače gestikulirajući simbol tog vatrenog oružja. Oni su to shvatili i odigrali sjajnu odbranu na spomenutu akciju Miamija te mu tako oduzetom loptom slomili kičmu", piše američki autor uz priloženu snimku revolveraša Jokića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()