Zvezda napada Ferencvaroš: Za osvetu i evropski preokret

Crveno-bijele jure prve bodove,preokret situacije, ali i osvetu Fradiju za bolnu eliminaciju iz davne 1975. godine

06.10.2022. 10:59
  • Podijeli:
Mirko Ivanić_ATA Images Pixsell-1665046009477.webp Foto: ATA Images / Pixsell

Fudbaleri Crvene zvezde večeras spasavaju evropsku sezonu u utakmici trećeg kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša (18.45 časova).

Biće to idealna prilika za Crveno-bijele da protiv rivala po mjeri upišu prve bodove u grupi, najave preokret situacije, ali i da se osvete Fradiju za bolnu eliminaciju iz davne 1975. godine.

Tada su, naime, večerašnji protivnici igrali u polufinalu Kupa pobjednika kupova. Mađari su kući slavili sa 2:1, u revanšu je bilo 2:2 pred rekordnih 110.000 gledalaca na Marakani.

Zeleno-bijeli su na taj način spriječili Zvezdu da zaigra u finalu eminentnog takmičenja. Ako se zna da su Beograđani kasnije igrali u završnicama i Kupa UEFA i Kupa šampiona, jasno je koliko je pomenuti poraz značajan iz današnje perspektive.

A četa Miloša Milojevića neće se previše osvrtati na taj dvomeč. Bitnije će joj biti da napravi iskorak, popravi igru i iskupi se za neuspjehe protiv Monaka i Trabzonspora.

Nisu Mirko Ivanić i društvo u tim duelima bili inferiorni, međutim, bili su daleko od forme koja ih je krasila na startu sezone. Sada je vrijeme da se vrate na taj nivo.

"Ovo je meč za hvatanje priključka, tako da se radujem utakmici. Želimo da pokažemo da ova grupa tek treba da upozna Crvenu zvezdu u pravom obliku i stanju. Ubijeđen sam da će biti tako, i da će i ostale ekipe vidjeti šta sve možemo. Atmosfera je odlična, jer smo imali period za odmor od nekoliko dana, a potom i za pripremu. Odradili smo mini ciklus, bili zajedno i podigli nivo treninga. Dobro smo se spremili za sve i pozitivno gledam na ono što se dešava. Vidim napredak u odnosu na prethodni period i siguran sam da će se to i primijetiti", optimista je Ivanić.

Otežavajuća okolnost za domaći tim je podatak da je Osman Bukari van stroja zbog povrede, dok je nastup Nemanje Milunovića pod znakom pitanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()