Zvanično: Hadžiahmetović u turskom divu, i u Želji trljaju ruke

Novac "sa strane" umnogome će olakšati veoma lošu finansijsku situaciju na "Grbavici"

02.02.2023. 18:40
  • Podijeli:
Amir Hadžiahmetović_Beşiktaş JK-63dbf471e4bf5.webp Foto: Beşiktaş JK

Fudbalski reprezentativac BiH Amir Hadžiahmetović zvanično je postao novi adut turskog giganta Bešiktaša.

Dvadesetpetogodišnji Hadžiahmetović je na taj način nakon sedam godina napustio Konjaspor u kojem je imao ulogu zamjenika kapitena, a u 199 odigranih utakmica je upisao 17 golova i 16 asistencija, prenio je Klix.

Bešiktaš je objavio da je pristao isplatiti Konjasporu 3,2 miliona eura, te 20 odsto od sljedeće prodaje, dok je Hadžiahmetović potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Turski klub je javno objavio i platu koju će Hadžiahmetović. Ove sezone će zaraditi 580.000 eura, a u narednim sezonama će dobijati po 1.160.000 eura.

Nakon današnje objave transfera i u Željezničaru zadovoljno trljaju ruke.

Hadžiahmetović je ponikao na "Grbavici" i u februaru 2016. godine je prešao u Konyaspor za pola miliona eura, te uz procenat od sljedeće prodaje.

Iako nikada nije javno objavljeno koliki dio od transfera pripada Želji, nezvanično se šuška da se radi o cifri od 15 odsto.

To znači da će u kasu Plavih uskoro stići 936.000 KM, što će umnogome olakšati veoma lošu finansijsku situaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()