Zrinjski i Borac u ulogama favorita

Nastavljaju se uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovaj vikend kreće i treći krug, tačnije igraju se utakmice 23. kola

18.03.2023. 10:35
  • Podijeli:
Zrinjski_HŠK Zrinjski-6415844ba3b47.webp Foto: HŠK Zrinjski

Dakle, gledajući i ovaj vikend do kraja prvenstva je ostalo 11. kola i nema sumnje da će svaka naredna utakmica za klubove biti od velikog značaja.

Posebno se to odnosi na ekipe koje se bore za opstanak i gdje bi im svaki bod bio od ogromne važnosti.

Tako nam subotnji program donosi dva duela 23. kola gdje će Igman Konjic i Leotar pokušati iznenaditi i doći do vrijednih bodova u borbi za opstanak, ali teško će do tog cilja.

Igman od 15 sato gostuje u Čitluku aktuelnim prvacima ekipi Zrinjskog koja i ove sezone igra fenomenalno. Zrinjski je lider sa 51 bodom, 12 više Širokog Brijega i Borca. Čini se da se treba desiti čudo do kraja sezone da Plemići ne osvoje novu titulu prvaka.

Sa druge strane Igman je trenutno fenjeraš sa 21 bodom i očekuje ih grčevita borba za opstanak. Obzirom da je na dnu tabele prava gužva i da je šest ekipa smješteno u tri boda, Igmanu bi danas eventualno iznenađenje i svaki pozitivan rezultat bio od ogromne važnosti.

U noćnom terminu od 20 sati i 30 minuta Borac će u Banja Luci dočekati Leotar.

Borac je trćeplasirani sa 12 bodova zaostatka sa Zrinjskim, ali u timu sa Vrbasa glavni cilj je Evropa naredne sezone. Treća pozicija im to garantuje, ali Željezničaru bježe samo tri boda, tako da večeras pobjeda povećava šanse za Evropu, piše sportsport.

Leotar u Banja Luku ne dolazi sa bijelom zastavom. Trebinjcima gori pod nogama.

Istina, Leotar je trenutno izvan opasne zone na desetoj poziciji sa 23 osvojena boda, ali do kraja svaki bod, da ne kažemo i svaki gol može igrati važnu ulogu u borbi za opstanak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()