Zmajevi otputovali u Slovačku bez Kolašinca

Reprezantacija BiH utakmicu sa Slovačkom igra sutra od 20:45 nastadionu Tehelne Pole u Bratislavi

25.03.2023. 11:44
  • Podijeli:
BiH vs Island 02 foto Reuters-641cc834ea5d6.webp Foto: Reuters

Reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Slovačku gdje će sutra igrati utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon pobjede 3:0 u prvom kolu protiv Islanda u Zenici, reprezentativci Bosne i Hercegovine pokušaće ostvariti dobar rezultat i na sutrašnjem susretu.

Kako piše SportSport.ba Sead Kolašinac ipak neće sa reprezentacijom putovati u Slovačku jer nije dovoljno spreman da igra.

Svi su se nadali da će Kolašinac biti spreman barem za utakmicu sa Slovačkom, ali nažalost sada je jasno da od toga nema ništa.

Sead tako nije bio na letu za Slovačku, nego je otišao negdje drugo, a ono što mu slijedi jeste povratak obavezama u Marseilleu.

Koliko je žarko Kolašinac želio da igra u ove dvije utakmice najbolje pokazuje izjava selektora Faruka Hadžibegića.

"Da vidite Kolašinca koliko je želio da igra - dosadan je bio", rekao je nakon utakmice sa Islandom selektor naše reprezentacije.

Jasno je da je ovo hendikep za reprezentaciju, ali treba priznati i da je Gazibegović odradio sjajan posao na utakmici protiv Islanda.

Tokom cijelog susreta Gazibegović je, iako mu to nije prirodna pozicija, sjajno držao tu lijevu stranu terena i nadamo se da će sutra ponoviti isto.

Kada je riječ o klupskim obavezama Kolašinca, njego Marseille igra 31. marta protiv Montpelliera, ali još uvijek nije poznato da li će se Sead oporaviti do te utakmice.

Svakako da bi dobro došao svom klubu jer ove sezone igra zaista u fenomenalnoj formi.

Zmajevi utakmicu sa Slovačkom igraju sutra od 20:45 na modernom stadionu Tehelne Pole koji se nalazi u istočnom dijelu Bratislave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()