Žestoko kritikovao Piksija, pa se jučer nije pojavio u studiju

Mnogi smatraju da je Bogdanović pretjerao u tim kritikama na račun Piksija

30.11.2022. 09:52
  • Podijeli:
Rade_Bogdanovic_foto_YT-1669797796933.webp Foto: YouTube

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, Rade Bogdanović, našao se u centru pažnje javnosti zbog žestokih kritika na račun Dragana Stojkovića nakon meča Srbija - Kamerun, te se jučer nije pojavio u studiju RTS-a, a sada je stiglo objašnjenje i zašto.

Srbija je u ponedjeljak igrala meč drugog kola protiv Kameruna koja je na kraju završena rezultatom 3:3 iako su Orlovi nakon sat vremena utakmice vodili sa 3:1, no na kraju nisu uspjeli da dođu do tri boda.

Nakon meča u centru pažnje bio je Bogdanović zbog žestokih komentara na račun Stojkovića koje je dao u emisiji posvećenoj Svjetskom prvenstvu na RTS-u gdje je redovan gost tokom ovog takmičenja.

"Mi smo danas odigrali utakmicu, a da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam vidio da neko lošije vodi utakmicu na tako velikom takmičenju kao Dragan Stojković danas", počeo je Bogdanović i nastavio.

"Užasno, jednostavno užasno. Da vi kod rezultata 3:1 kad vam se ekipa vratila na kraju prvog poluvremena s dva gola postignete i treći i imate dva gola prednosti i onda pustite njih petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate ko gdje udara. Kao trener na klupi vi prosto morate da razmišljate da imate 3:1 vodstvo da se malo vratiš i spustiš loptu, fizička forma nije dobra što je kukao protiv Brazila na te stvari...".

"Moj ljubimac, njega obožavam, mali Pavlović se povrijedi i njegovim izlaskom je nastupio potom. Pa, te izmjene koje je pravio života mi bavit će se ljudi sportom i ovom utakmicom naveliko sigurno, ali niko neće ući u glavu šta je čovjek htio time da uradi".

Mnogi smatraju da je Bogdanović pretjerao u tim kritikama na račun Piksija pred odlučujući meč grupne faze Mundijala koji u petak Srbija igra protiv Švicarske.

Zanimljivo da se Bogdanović jučer nije pojavio u emisiji posvećenoj Mundijalu u Kataru na RTS-u što su odmah svi primijetili, a odmah su počele i špekulacije da je njegovo vrijeme u toj emisiji završeno zbog komentara na račun selektora Orlova.

Međutim, nakon svih špekulacija oglasili su se iz RTS-a i odlučili su da objasne zbog čega Bogdanović jučer nije bio u studiju i jasno su poručili da to nema nikakve veze s njegovim komentarima na račun Piksija.

Naime, iz RTS-a su objasnili da je Bogdanović jučer imao slobodan dan i da zbog toga nije bio u studiju, ali da će se on analizama mečeva Mundijala vratiti već danas i da će biti ponovo gost u ovoj emisiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()