Vlašić: 'Nije naša briga šta se događa u svlačionici Belgije'

Na konferenciji za medije Hrvatske danas su bila dvojica nekadašnjih igrača Hajduka

Autor: UNA HR
29.11.2022. 18:37
  • Podijeli:
Vlasic Pasalic Press_Igor Kralj_Pixsell-1669733857170.webp Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija se u miru priprema za utakmicu s Belgijom, nakon pobjede protiv Kanade samopouzdanje u redovima Vatrenih je na visokoj razini. 

Kod suparnika situacija nije ni blizu takva, Belgijanci se muče s međusobnim odnosima. Šta o tome misle igrači danas su na konferenciji za medije govorili Nikola Vlašić i Mario Pašalić. Druženje s medijima počelo je u ležernom tonu, novinar je Vlašića pitao je li ovo posebna utakmica za njega budući je njegova sestra Blanka udana za belgijskog novinara.

„Nisam ni pomislio na to dok niste rekli. Utakmica je posebno jer je SP, svaka utakmica ovdje je posebna. Nisam pitao savjet od šogora što se tiče Belgije. Ne znam šta se događa tamo, nije naša briga, znamo da su odlična momčad. Mi se moramo koncentrirati na utakmicu i našu igru“ rekao je Vlašić. 

Slično mišljenje ima i Pašalić.

„Ne smijemo se zavaravati s njihovom situacijom, imaju tri boda i u igri su za proći dalje. Drugi su na svijetu na FIFA ljestvici, imaju puno iskustva i igrača u velikim klubovima. Igraju slično već godinama, 3-4-3, ne znam hoće li mijenjati neke pozicije ili igrače. Neki od njih nisu u najboljoj formi, ali u jednoj utakmici na velikom natjecanju gdje je motivacija na velikoj razini, mogu napraviti probleme pa moramo biti oprezni“.

Hrvatskoj je bod dovoljan, ali neće naša selekcija mijenjati svoju igru.

„Teško je ući u utakmicu s mišlju da ćeš uzeti bod, to nije dobar mentalitet, to nismo mi.  Moramo ući kao svaku utakmicu na pobjedu“ rekao je Vlašić te dodao da je počašćen što je član reprezentacije na svom prvom SP. Španski novinar pitao je hrvatski dvojac kako im je igrati s Lukom Modrićem, slušaju li njegove savjete.

„Čast je dijeliti svlačionicu s Lukom, on je veliki igrač ne sada nego u povijesti, njegovo ime će ostat upamćeno u svim knjigama. Nije mi dao savjet za ovu utakmicu, on ne radi veliku dramu oko utakmica. Dati će podršku, odličan je kapetan, njegov mentalitet je takav da se ne obazire na utakmice kao nešto veliko, igrao je puno ovakvih utakmica“ rekao je Vlašić, složio se s njim Pašalić.

Za Belgiju se Lukaku očekuje od početka, hoće li to promijeniti nešto u pripremi utakmice?

„Nije dugo igrao, nije u idealnoj formi, ali važan je igrač, jedan je od najboljih napadača svijeta, Pazit ćemo ga, ali nije Belgija samo on, moramo se pripremiti za sve njih ne samo za Lukakua“ rekao je Pašalić o snažnom napadaču milanskog Intera.

S obzirom na probleme Belgije, bojite li se da će ih to mobilizirati?

„Nema potrebe i ne bi bilo dobro da se obaziremo na njihove probleme. Mi se moramo baviti nama i pokazati igru kao protiv Kanade“ rekao je Pašalić, a Vlašić je kratko dodao.

„Fokus je na nama, cijenimo ih i poštujemo, ali nas se njihovi problemi ne tiču“ rekao je veznjak Torina te još jednom istaknuo kako je atmosfera u redovima Hrvatske na vrhunskoj razini.

Uz pitanja za igrače novinare je zanimao komentar FIFA-inog postupka protiv Hrvatske zbog ponašanja navijača na utakmici s Kanadom.

„Kao što znate otvoren je postupak, ali nećemo i ne smijemo to komentirati. Istaknut ćemo opet, HNS uvijek osuđuje bilo čije loše ponašanje, diskriminaciju i rasizam u bilo kakvim oblicima. Imamo šest dana da odgovorimo, savez će se izjasniti pa ćemo vidjeti“ rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()