Visoki ulog i rizik: Orlovi jurišaju na Podgoricu

Ulog je, dakle, visok, baš kao i rizik, s obzirom na veliki rivalitet i činjenicu da će na stadionu biti i domaćih i gostujućih navijača

27.03.2023. 09:47
  • Podijeli:
Fudbaleri Srbije_FSS-642145dd64fb2.webp Foto: FS Srbije

Fudbaleri Srbije večeras nastavljaju kontinentalnu avanturu za koju se svi nadaju da će završiti u Njemačkoj, domaćinu Evra 2024.

Drugi ispit je jako bitan i zahtjevan, okršaj sa Crnom Gorom u Podgorici, zakazan za 20.45 časova.

Oba sastava su na startu kvalifikacija upisali pobjede. Đetići su napravili "brejk" u Bugarskoj (1:0), dok su Orlovi rutinski "riješili" Litvaniju (2:0).

Ulog je, dakle, visok, baš kao i rizik, s obzirom na veliki rivalitet i činjenicu da će na stadionu biti i domaćih i gostujućih navijača.

Gledajući čisto fudbalski, učenici Dragana Stojkovića su favoriti. Pa ipak, nisu nešto pretjerano blistali na premijeri.

Atmosfera je donekle narušena lošim rezultatom na Mundijalu, ali i previranjima tokom izborne trke za predsjedničku fotelju u FSS.

Podatak da Filip Kostić neće igrati zbog povrede Ahilove tetive dodatni je hendikep.

Uprkos svemu tome, Piksi odiše optimizmom. Očekuje praznik fudbala i nove bodove.

"Čuo sam da će biti 11.000 gledalaca. Stadion će, dakle, da bude ispunjen do posljednjeg mesta, što i treba da bude. Za nas nema mnogo razlike, sve utakmice imaju veliku važnost. Očekujem da moj tim bude dobar i osvaja bodove u kvalifikacijama. Biće dobar meč, takmičarski, sigurno uzbudljiv i očekujem sve najbolje. Donijeću odluke koje su u interesu našeg tima. I te odluke se donose trezvene glave sa jasnom vizijom i jasnom idejom. Sačekajmo dok ne počne meč. Postoji nekoliko opcija, drago mi je da mogu da razmišljam u nekoliko pravaca. Na kraju krajeva, imamo i pet izmjena, u zavisnosti od dešavanja na terenu povlačićemo i poteze", jasan je Stojković.

Aleksandar Mitrović se rado sjeća prethodnog gostovanja u Podgorici i bitne pobjede. Večeras se nada reprizi,

"Crna Gora ima kostur tima, igrače koji dugo igraju zajedno, prije svih Stefana Savića i Stevana Jovetića. Oko njih je dosta mladih igrača, sve ih respektujemo. Imaće veliki motiv pred svojim navijačima. Imaju veliki respekt sa naša strane, ali mi smo ekipa koja uvijek ide na pobjedu. Nadam se dobroj utakmici, dobroj atmosferi i bodovima", poručio je Mitrogol.

U istoj, grupi G, Mađarska će ugostiti Bugarsku u istom terminu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()