Vatreni zapalili Beč: Hrvatskoj tron i viza za F4 Lige nacija

Vatreni slavili sa 3:1 protiv Austrije, te na autoritativan način poslali poruku rivalima da ih se čuvaju na predstojećem Mundijalu

25.09.2022. 22:40
  • Podijeli:
Luka Modrić_Igor Soban Pixsell-1664137371513.webp Foto: Igor Soban / Pixsell

Fudbaleri Hrvatske u velikom stilu su osvojili prvo mjesto grupe 1 A divizije Lige nacija, a sa njim i vizu za F4 prestižnog nadmetanja.

Vatreni su večeras zapalili Beč, slavili sa 3:1 protiv domaće Austrije, te na autoritativan način poslali poruku rivalima da ih se čuvaju na predstojećem Mundijalu.

Luka Modrić i društvo na ovaj način su se i osvetili domaćinu za poraz na startu takmičenja u Osijeku (0:3), te ga ujedno i poslali u B diviziju.

Potom je uslijedio i remi sa Francuskom te se postavljao veliki upitnik iznad dometa čete Zlatka Dalića.

Pa ipak, svjetski vicešampioni su od treće runde ubacili u brzinu više. Dva puta su uzeli mjeru Dancima, srušili su i Trikolore, te na koncu i Austrijance, za impresivnih 13 bodova u super-jakoj grupi.

Pečat na završni trijumf dali su Modrić, Marko Lijava i Dejan Lovren, dok je utješni gol za domaće, u čijim redovima je Marko Arnautović odigrao rekordnu, 104. utakmicu za nacionalni tim, djelo Kristofa Baumgartnera.

Hrvatska je osvajanjem prvog mjesta zaradila 2,5 miliona evra, a ode li do kraja i ponovi podvige Portugala i Francuske, uzeće 14.000.000 evropskih novčanica.

U grupi 4, Holandija je pobjedom nad Belgijom 1:0 ovjerila tron, a Poljska u utakmici bez rezultatskog značaj bila uspješnija od Velsa.

Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()