Vahid Halilhodžić za UNU: Srbija me razočarala, Hrvatska može napraviti fin iskorak

Proslavljenom bh. stručnjaku nedavno u Parizu opljačkana kuća

30.11.2022. 11:33
  • Podijeli:
vahid-halilhodzic-igor-kralj-pixsell.jpg

Privatne probleme ne bih puno komentarisao. To se nažalost dogodilo, nije lagano to prihvatiti, ali život je takav. Šta ćeš", kazao je u ekskluzivnom razgovoru za UNU legendarni Vahid Halilhodžić.

Naravno proslavljeni bh. stručnjak je mislio na neugodnost koja se nedavno dogodila u Parizu, kada su lopovi opljačkali njegovu kuću u Louveciennesu, a prema pisanju francuskih medija, ukradene su stvari vrijedne čak 80.000 eura.

Nije gledao mnogo utakmica

U nastavku razgovora smo se ipak više posvetili fudbalu, odnosno Mundijalu, a nekadašnji fudbaler Veleža, PSG-a i Nantesa, reprezentacije Jugoslavije, veliki trener i bivši selektor Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka nam je otkrio da je odgledao malo utakmica.

"Neke sam utakmice gledao. Susrete reprezentacije Hrvatske dosad nisam gledao, Srbiju sam gledao jednom, oni su me malo razočarali, jer ne znam šta se događa tu. Imaju dobru ekipu, pojedince, ali ne znam šta je tu bilo", rekao je Vaha, te se osvrnuo na nastupe Hrvatske, aktuelnih viceprvaka svijeta:

"Nakon pobjede protiv Kanade su se vratili u neke optimističnije perspektive i vidim da imaju dobru atmosferu u ekipi, tako da oni mogu ponovo napraviti jedan fin iskorak u ovom takmičenju".

Ipak, istakao je tri ekipe, koje su favoriti za titulu.

"Tu prije svega mislim na Francusku, Brazil i Španiju, koja ima mladu ekipu i oni su napravili dobar rezultat, mislim da imaju aspiracije da idu do kraja. Opet ponavljam, iznenađenja su itekako moguća, posebno ako "velike ekipe" nisu 100 posto psihološki motivisane. Moram istaknuti da je Njemačka razočarenje, pružaju igre koje su daleko ispod renomea višestrukog svjetskog prvaka. Ali opet, radi se o Nijemcima, sve je moguće u jednoj utakmici", poručuje naš stručnjak.

Konfuzno stanje

Na kraju se osvrnuo i na situaciju u Veležu, koja je u posljednje vrijeme veoma turbulentna. Vaha, koji je legenda kluba iz Mostara nam govori da ga žalosti cijela situacija.

"To je tako kada se napravi jedan veliki uspjeh, jer je teško nakon toga je imati zdrava razmišljanja kako i šta dalje. Odlaskom Šemsudina Hasića, koji je nezaslužen i koji je drastično kažnjen, se loše reflektovao na klub. To ga je pogodilo, jer ga znam, osjećao se usmaljenim, jer ga mnogi nisu ni pokušali odbraniti, a mnogo toga je dao Veležu. Nove ljude ne poznajem, a još jučer čujem da je došlo do sporazumnog raskida ugovora s Amarom Osimom, što je još jedno konfuzno stanje koje mora riješiti. Ono što se sada mora uraditi jeste stabilizacija prilika u klubu, da se svi osjećaju komotno, da se nađe trener koji će moći prihvatiti poziciju u teškom trenutku", zaključio je legendarni Halilhodžić za UNU.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()