Uspavanka u Al Rayyanu: Urugvaj i Južna Koreja podijelili bodove

Prva utakmica grupe H na Mundijalu u Kataru

24.11.2022. 15:54
  • Podijeli:
urugvaj_koreja - reuters-1669300830995.webp Foto: Reuters

Urugvaj i Južna Koreja podijelili su bodove odigravši danas 0:0 u prvoj utakmici grupe H Svjetskog prvenstva u Kataru.

U prilično nezanimljivom susretu obje selekcije su imale po nekoliko šansi za eventualno vodstvo.

Na početku utakmice Urugvaj je bio nešto agresivniji, a prvu šansu su imali u 13. minuti preko Vecina, ali je bio neprecizan.

Novu šansu za Urugvaj propušta Nunez, a u nastavku akcije ni Suarez nije poslao loptu u mrežu.

Južna Koreja se uglavnom bazirala na brze kontre, a najbolju šansu u prvom poluvremenu propustili su u 34. minuti kada je nakon lijepe akcije Hwang s desetak metara šutirao preko gola.

U finišu prvog poluvremena Urugvaj je mogao do vodstva, ali je nakon ubačaja iz kornera, vječni Godin pogodio samo stativu, te se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu gledali smo oprezniju igru obje ekipe, očito svjesne opasnosti i iznenađenja koja su se dešavala u proteklim utakmicama Mundijala.

Osim nekoliko pokušaja Koreje preko Sona, koji je individualnim akcijama stvarao probleme odbrani Urugvaja, nije se mnogo toga zanimljivog dešavalo na Education City stadionu.

Ipak, i u takvoj konstalaciji snaga, Urugvaj je mogao do pobjede finišu. Valverde je fenomenalno šutirao sa velike udaljenosti, ali je pogodio samo stativu.

U sljedećem napadu uzvratila je Koreja, ali udarac Sona s nekih 20-ak metara odlazi za malo pored gola.

Ostalo je 0:0. U narednom kolu Južna Koreja igra s Ganom, dok će Urugvaj na megdan Portugalu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()