Uragan "Vatrenih", Hrvatska pregazila Kanadu

Aktuelni viceprvaci svijeta zabilježili prvi trijumf na ovom Mundijalu

27.11.2022. 18:56
  • Podijeli:
hrvatska_kanada - reuters-1669569802102.webp Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Hrvatske danas je u grupi F u okviru 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru savladala Kanadu rezultatom 4:1 i tako napravila veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu.

Susret se igrao na krcatom stadionu Khalifa u Dohi, a navijači se kako treba nisu ni smjestili, a već smo vidjeli gol. Kanada je u tri poteza stigla do šesnaesterca "Vatrenih", a sjajan centaršut Buchanana koristi Davies, koji rutinski glavom šalje loptu iza Livakovića.

Bio je to inače prvi gol Kanade na Svjetskim prvenstvima, a i nekako se očekivalo da strijelac bude i najbolji igrač.

Početni šok Hrvatsku je držao nekih 15-ak minuta, a Kanada je u tom periodu igrala sjajno i pokazala da najbolji dani za tu selekciju tek dolaze. Brzina, agilnost bili su odlika izabranika Johna Herdmana, a očigledan nedostatak iskustva nadoknadili su muškom i "bez pardona igrom".

Ipak, kako je utakmica prolazila, tako su i izabranici Zlatka Dalića polako, prije svega zahvaljujući Mateu Kovačiću, preuzeli inicijativu, a prvu šansu bilježimo u 22. minuti kada je veznjak Chelseaja pronašao Livaju, a napadač Hajduka se ne snalazi najbolje iz izgledne situacije.

Zasluženo izjednačenje Hrvatskoj dolazi u 36. minuti kada Kramarić nakon dodavanja Perišića, rutinski zabija za 1:1.

Nastavilo se igrati prilično otvoreno na obje strane, a totalni preokret desio se u 44. minuti, kada Livaja pogađa za 2:1 i veliko slavlje na tribinama.

Drugo poluvrijeme počelo boljom igrom Kanade, koja je do izjednačenja zamalo došla u 49. minuti kada je Osorio šutirao s vrha šesnaesterca, ali bio je zamalo neprecizan.

Uzvratila je Hrvatska pet minuta kasnije kada akciju Modrića ne koristi Kramarić, tačnije Borjan je skinuo zicer hrvatskom napadaču.

U tim momentima došlo je do očiglednog pada u igri Kanade, što su naši susjedi itekako iskoristili. Treći gol je stigao u 70. minuti kada je ponovo Perišić asistirao, a svoj drugi gol danas postiže Kramarić.

U nastavku je u nekoliko navrata "jedinica" Kanade, Borjan fenomenalno branio pokušaje, prvo Kramarića, a kasnije i Brozovića, te tako spriječio pravi potop svoje selekcije.

Kada su svi očekivali kraj utakmice, vidjeli smo još jedan gol i to ponovo u mreži Kanade. Veliku grešku u odbrani koristi Majer koji zabija za 4:1 i ubjedljiv trijumf Vatrenih.

Ovom pobjedom Hrvatska je skočila na prvo mjesto u grupi F, i za prolaz u nokaut fazu u posljednjem kolu će im biti potreban samo bod protiv Belgije.

S druge strane Kanada je izgubila sve šanse za prolaz dalje, te će u trećem kolu igrati protiv Maroka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()