UEFA planira da izbaci Bjeloruse iz takmičenja

Zbog veza sa Rusijom

24.03.2023. 18:48
  • Podijeli:
Liga šampiona_UEFA-6414490108e2d.webp Foto: UEFA

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmotriće na predstojećem sastanku Izvršnog komiteta 4. aprila moguće isključenje Bjelorusije iz takmičenja koja organizuje.

"UEFAje dugo namjeravala da razgovara o situaciji u Bjelorusiji na predstojećem sastanku", naveo je predsjednik UEFA Aleksander Čeferin u pismu upućenom 100 poslanika Evropskog parlamenta u koje je uredništvo sportske redakcije televizije ARD imalo uvid.

To je direktan odgovor poljskom poslaniku Tomažu Frankovskom, članu Odbora za kulturu Evropskog parlamenta.

Stotinu poslanika iz svih političkih grupa tražili su od UEFA sredinom mjeseca da izbaci Bjelourusiju zbog veza sa Rusijom i zbog pitanja poštovanja ljudskih prava u zemlji.

"UEFA posmatra zabrinjavajući razvoj događaja koje ste pomenuli", odgovorio je Čeferin.

ARD je prenio da će pitanje o isključivanju Bjelorusije iz takmičenja UEFA biti razmatrano na predstojećem sastanku.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 14. juna do 14. jula sljedeće godine u Njemačkoj, počele su ove nedjelje.

Bjelorusija kvalifikacije počinje u subotu od 18 časova protiv Švajcarske, a utakmica će se odigrati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, u Srbiji.

Rusija je izbačena iz međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()