Triler, vatromet golova i uzdizanje Crnih zvijezda

Nakon startnog poraza od Portugalije, Gana je upisala tri zlata vrijedna boda i došla nadomak plasmana u osminu finala Mundijala

28.11.2022. 16:01
  • Podijeli:
Koreja Gana_Lee Jin-man AP Tanjug-1669646396788.webp Foto: Lee Jin-man / AP / Tanjug

Fudbaleri Gane savladali su Južnu Koreju sa 3:2, u sjajnoj utakmici drugog kola grupe H Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nakon startnog poraza od Portugalije, Crne zvijezde su jako zasjale, upisale tri zlata vrijedna boda i došle nadomak plasmana u osminu finala Mundijala.

Korejanci su ostali na jednom bodu i u završnoj rundi sa Portugalijom trebaće im podvig za prolaz dalje.

Azijski predstavnik je bio bolji rival na startu meča. Kontrolisao je dešavanja na terenu, imao inicijativu, ali nije uspio da ju kruniše pogotkom.

Afrikancima je trebalo određeno vrijeme da dođu do daha. A kada su u tome uspjeli, onda su i poveli. Džordan Aju je ubacio sa lijevog boka, a napribraniji pred golom protivnika bio je Mohamed Salisu.

Svega deset minuta kasnije mreža se ponovo zatresla. Opet je Aju centrirao, ovog puta najbolje je reagovao Mohamed Kudus za velikih 2:0.

Ako ste mislili da će se Tigrovi tek tako predati, prevarili ste se. Bio je to "blickrig" u kojem je junak bio Gue-Sung Čo, strijelac dva pogotka u svega tri minuta na asistencije Li Kang-Ina i Kim Jin-Sua.

No, dvije brze kapitulacije nisu previše uzdrmale Crne zvijezde. Brzo su se oporavile od šoka, a onda i zadale još jedan jak udarac rivalu.

Injaki Vilijams je odradio odličan posao po lijevom boku, uputio povratni pas u srce šesnaesterca, gdje je Kudus opet bio na prvom mjestu i preciznim udarcem vratio prednost na stranu svog tima.

Južna Koreja nije imala izbora nego da jurne naprijed. Kidisali su njeni fudbaleri ka golu Zigija, više puta zaprijetili, ali je rezultat ostao nerpmijenjen.

Mundijalske rezultate, raspored i trenutni plasman možete pronaći ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()