Trener Belgije: Za nas SP tek počinje, Hrvatska je odlična ekipa

Martinez najavio ključnu utakmicu za svoj tim

Autor: UNA HR
30.11.2022. 14:31
  • Podijeli:
Martinez press_Goran Stanzl_Pixsell-63875400c1537.webp Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Manje o fudbalu, a znatno više o problemima u svlačionici reprezentacije govorili su trener Belgije Roberto Martinez i igrač Timothy Castagne na posljednjoj konferenciji za medije uoči utakmice s Hrvatskom. Problemi su sigurno prisutni jer ekipa ne igra dobro i poražena je od Maroka, ali iz tabora Belgijanaca ponavljaju kako nema velike krize niti je bilo sukoba.

„Održali smo sastanak na kojem smo razgovarali o tome šta možemo poboljšati. Nema krize u našim redovima, imamo sve u našim rukama, premda nismo bili dobri u prve dvije utakmice. Možda nismo navikli na kritike, ali daleko smo od krize. Postavljali smo sebi pitanja zašto se to događa, izgubili smo povjerenje koje smo imali proteklih godina. Ali, znamo koliko vrijedimo i sastanak igrača je tome pomogao“, rekao je između ostalog Castagne.

Trenera Martineza muči manjak povjerenja u ekipu koja je godinama u vrhu svjetskog fudbala.

„Ništa se nije promijenilo kod nas, nismo zadovoljni s prve dvije utakmice i sada moramo preuzeti odgovornost. Protiv Maroka smo prvi put izgubili s dva razlike na velikom takmičenju. Previše se neistina pisalo ovih dana, dosta je negativnosti umjesto da se podrži najbolja selekcija Belgije u istoriji“. 

Istakao je trener kako je razočaran odnosnom dijela medija za koje je očekivao da će navijati za svoju reprezentaciju. Na dvoboj s Hrvatskom gleda kao moguću prekretnicu na ovom SP.

„Za nas SP tek počinje, ovo je pravo vrijeme za reakciju. Nisam vidio ekipu na ovom turniru koja je odigrala savršeno, ako prođemo bićemo dobri u nokaut fazi. Imamo tim koji je napravio velike stvari za belgijski fudbal, igrači zaslužuju poštovanje“, dodao je.

Lijepim je riječima Martinez govorio o Hrvatskoj i treneru Zlatku Daliću.

„Mala su nacija, a imaju odličnu ekipu i sjajnog trenera. Dalić je gospodin, dijelim s njim slične vrijednosti. Napravili su odlične rezultate, ekipa im je sada još bolja, s veznim redom koji je odličan. Konkurentni su na svakom prvenstvu“.

Sve probleme će Belgijanci lako zaboraviti ako dođu do pobjede nad Hrvatskom.

„Uvjeren sam da ćemo pobijediti i vjerujem u kvalitet našeg tima. Smatram da smo sposobni i  spremni doći do pobjede. Daćemo sve od sebe i ne moramo se nikome dokazivati. Idemo po pobjedu za sebe i svoju zemlju. Mislim da smo funkcionisali kao ekipa, ali na SP-u treba biti složniji, treba se boriti ne samo za sebe, nego i za svoje saigrače. Teško je reći ko je favorit, znamo da je Hrvatska izuzetno kvalitetna ekipa. Znamo da imamo kvalitet da ih pobijedimo, ali ne mogu reći ko je favorit“, zaključio je Castagne.

 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()